نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی درمانی است که برای رفع مشکلات و ناهنجاری های دهان و دندان کاربرد دارد. این درمان به گونه ای طراحی شده است که همه مشکلات فک و دندان با استفاده از آن قابل درمان هستند. روند درمان ارتودنسی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. هر بیمار مشکلات منحصر به فردی دارد. نمی توان به طور قطع و یقین طول دوره درمان ارتودتسی را بیان کرد اما عواملی که بر این روند تأثیر دارند از اینقرارند:

 نوع و روش ارتودنسی

امروزه روش های مختلفی برای درمان وجود دارد. ارتودنسی معمولی، سرامیکی، نامرئی و لینگوال از جمله این روش ها هستند. در ارتودنسی معمولی، جنس بریس ها از فلز بوده و همین امر سبب استحکام و قدرت بالای این دستگاه ارتودنسی می شود.  ارتودنسی سرامیکی و لینگوال از روش های انتخابی درمان در افراد بزرگسال است که محبوبیت زیادی در بین آنان دارد.

سن بیمار

سن بیمار از جمله عواملی است که مشخص کننده مدت زمان قرارگیری بریس ها بر روی دندان است. همه افراد می توانند بدون هیچ محدودیتی از این درمان برای رفع مشکل خود استفاده کنند. اما هر چه سن پایین تر باشد، نتیجه درمان سریع تر و درمان ارتودنسی بهتر انجام خواهد شد. از اینرو این درمان در کودکان و نوجوانان با سرعت بیشتر و هزینه کمتر انجام می شود. توصیه بر اینست همه کودکان در سن 7 سالگی تحت درمان قرار گیرند تا در صورت نیاز، مشکلات فک و دندان آن ها به راحتی و با استفاده از روش های غیرتهاجمی اصلاح شوند. در کودکان ارتودنسی قبل از رویش همه دندان های دائمی انجام می شود. در نوجوانان روند درمان آسان تر بوده و به صورت همه جانبه و سریع تر طی می شود. با توجه به اینکه دوران رشد در بزرگسالان به اتمام رسیده و رشد متوقف شده است، بایستی مدت بیشتری در مقایسه با کودکان و نوجوانان صرف درمان کنند تا به نتایج موفقیت آمیزی دست یابند. مدت زمان درمان در افراد بزرگسال نیز مشابه نبوده و می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید :

شدت ناهنجاری

یکی دیگر از عوامل مهم در طول مدت درمان، شدت ناهنجاری است. وجود فاصله بین دندان ها، شلوغی و ازدحام دندانی، در طی یک سال یا کمتر قابل اصلاح و درمان است. اما مسائل و مشکلات دیگری همچون مال اکلوژن و ناهنجاری های شدید نیازمند صرف زمان طولانی هستند.

همکاری بیمار

همکاری یا عدم همکاری بیمار در طی دوره ارتودنسی سهم به سزایی در تعیین طول دوره درمان دارد. در صورت عدم همکاری فرد مدت زمان درمان ارتودنسی افزایش یافته و نتیجه به دست آمده نیز ایده آل نخواهد بود. با همکاری بیمار در طول دوره درمان، فرایند درمان کوتاه تر و نتایج به دست آمده بهتر خواهد شد. همکاری شامل مراجعات منظم، رعایت بهداشت دهان و دندان، انجام دقیق توصیه ها و دستورالعمل های متخصص ارتودنسی است. همکاری بیمار در استفاده از دستگاه متحرک ارتودنسی کاملاً واضح و مشهود است. اگر بیمار در طول شبانه روز به جای استفاده از دستگاه ارتودنسی برای 22 ساعت تنها به میزان 12 ساعت از آن در طول روز استفاده کند قطعاً نتیجه به دست آمده رضایتبخش نخواهد بود.

رعایت بهداشت دهان و دندان

اگر بهداشت به خوبی رعایت نشود و کار تمیز کردن دندان ها به درستی انجام نشود، این امر سبب بروز عفونت در لثه یا خراب شدن دندان ها می شود. این مشکل خود می‌تواند طول دوره درمان را افزایش داده و درمان بیشتر طول بکشد.

عوامل بیولوژیکی

عوامل بیولوژیکی از زمره عوامل تأثیرگذار بر مدت زمان ارتودنسی است. هر فرد دارای ویژگی های فیزیکی منحصر به فردی است که سبب می شود سرعت دندان ها در هر بیمار متفاوت از بیمار دیگر باشد.

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 572
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

در این جا خلاصه‌ای از مزایا و معایب بریس های سرامیکی به ویژه در مقایسه با بریس های فلزی سنتی آورده شده است.

مزایا

کمتر از بریس های فلزی دیده می‌شوند، مواد سرامیکی به کار رفته در این بریس ها می‌تواند شفاف یا دندان رنگ باشد. آن‌ها دندان‌ها را سریع‌تر از تراز کننده‌های واضح حرکت می‌دهند. بریس های سرامیکی حدود 18 تا 36 ماه طول می‌کشد تا دندان‌های شما را مرتب کنند. روش‌های معروف هم ترازی مانند Invisalign( ارتودنسی نامرئی ) ، ممکن است یک سال یا بیشتر طول بکشد، حتی اگر دندان‌های شما نیاز به اصلاح زیادی نداشته باشند. همچنین، روش‌های هم ترازی واضح برای موارد شدید عدم انطباق یا سو انسداد (نیش کج) جواب نمی‌دهد. شما می‌توانید رنگ‌های مورد علاقه خود را انتخاب کنید. بریس های فلزی فقط یک رنگ دارند. بریس های سرامیکی تقریبا در هر رنگ موجود است. آن‌ها در آزمایش‌ها تصویر برداری تداخل ایجاد نمی‌کنند. بریس های فلزی می‌توانند سیگنال‌ها را در آزمایشات تصویر برداری مختل کنند. بریس های سرامیکی تداخل سیگنال بسیار کمتری ایجاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید :

معایب

هزینه ارتودنسی سرامیکی گران ‌تر از بریس های فلزی هستند و ممکن است باعث حساسیت لثه شوند. براکت‌های سرامیکی بزرگ‌تر از براکت‌های فلزی هستند. اگر مسواک به مینا و خط لثه نرسد، می‌تواند تمیز کردن به راکت‌ها را دشوارتر کند و منجر به تورم یا عقب رفتن لثه شود. دوام آن‌ها از بریس های فلزی کمتر است. بریس های سرامیکی بیش از دو برابر احتمال شکستگی دارند. فرآیند از بین بردن چسب (رسوب زدایی) نیز باعث آسیب به سطح دندان شما (مینا) می‌شود. بریس های سرامیکی دندان‌ها را کندتر از بریس های فلزی حرکت می‌دهند. از آن جا که شکننده‌تر هستند، مجبور به تعمیر به راکت‌های شکسته یا انجام تنظیمات افزایشی در هر قرار ملاقات می‌توانید روند صاف کردن را به تأخیر بیندازید. این بریس ها ممکن است لکه دار شوند. اتصالات الاستیکی که سیم را به‌به راکت‌ها نگه داشته‌اند، می‌توانند به راحتی لکه دار شوند.

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 537
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی دندان جلو روشی است که برای رفع اختلالات دندان های جلو کاربرد داشته و جلوزدگی یا اورجت را درمان می کند. در این اختلال دندان های جلو نسبت به حالت نرمال جلوتر بوده و دندان های فک بالا دندان های جلوی فک پایین را می پوشانند. دندان ها در عارضه اورجت به طول معمول به طرف بیرون شیب بر می دارند. ارتودنسی دندان جلو برای رفع این ناهنجاری توصیه می شود.

اختلال اوربایت و اورجت

این دو ناهنجاری از لحاظ ظاهری شبیه یکدیگر بوده و هر دو مربوط به دندان های جلوی فک بالاست. اما مکانیسم های خاصی در بروز هر یک از آن ها دخیل است که بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. متخصص ارتودنسی با توجه به عارضه ممکن است از درمان های متفاوتی برای رفع آن استفاده کند.

در اورجت، دندان های فک بالا به طرف لب شیب داشته و به مروز زمان فواصل افقی میان دندان های بالا و پایین ایجاد می شود.

در اختلال اوربایت، دندان های جلو فک بالا بیش از حد دندان های جلو فک پایین را همپوشانی می کنند. این امر سبب برخورد دندان های فک بالا به پشت دندان های فک پایین شده و در نتیجه دندان ها دچار ساییدگی یا آسیب دیدگی می شوند.

در این ناهنجاری ها از ارتودنسی دندان جلو به طریق تخصص استفاده می شود.

بیشتر بخوانید :

ارتودنسی کودکان

سن مناسب برای ارتودنسی دندان جلو

متخصصین ارتودنسی عقیده دارند همه مشکلات ارتودنسی در سنین پایین و دوران کودکی قابل تشخیص و اصلاح هستند. در سن پایین می توان از بسیاری از مشکلات پیشگیری کرد؛ از اینرو ارتودنسی پیشگیرانه راه حلی برای پیشگیری از عوارض و مشکلات بیشتر در سن بزرگسالی است. با درمان به موقع و اولیه می توان عدم هماهنگی فک ها و نامرتبی آن ها را درمان کرد.

به همین ترتیب اگر مشکل جلوزدگی دندان های جلو در سن پایین تحت درمان قرار بگیرد، به مراتب بهتر از بزرگسالی است. در دوران کودکی با توجه به وجود دوران رشد می توان از آن بهره گرفت و به رشد فک جهت داد و آن را کنترل کرد. سن مناسب انجام ارتودنسی دندان جلو 13 – 7 سالگی است. این درمان در دو مرحله قابل انجام است.

مراحل ارتودنسی دندان جلو

ارتودنسی دندان جلو در طی دو مرحله انجام می شود. در اولین مرحله بین 9 – 6 سالگی است که دندان های دائمی به طور کامل رویش نکرده اند. در این سن هنوز دندان های شیری در دهان کودک قرار داشته و به طور کامل نریخته اند.

در مرحله اول از فیس ماسک برای هماهنگ کردن فک ها استفاده می شود. مرحله دوم بین 13 – 9 سالگی است که از ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک برای رفع ناهنجاری استفاده می شود.

ارتودنسی دندان جلو در بزرگسالی

بین 15 – 13 سالگی نیز می توان برای درمان مشکلات دندان جلو اقدام کرد. اگر کودک در سن پایین و نوجوانی تحت درمان قرار نگیرد، امکان درمان بعد از سن بلوغ تا حدی دشوارتر است. هزینه ارتودنسی نیز در این زمان افزایش یافته و سرعت درمان کندتر خواهد شد.

در سنین بزرگسالی برای رفع مشکل و ناهنجاری احتمال دارد علاوه بر ارتودنسی از جراحی فک نیز استفاده شود. در این هنگام ترکیب ارتودنسی و جراحی برای رفع مشکل جلوزدگی دندان جلو مثمرثمر خواهد بود. پس همانطوریکه گفته شد، در صورت مشاهده عارضه لازم است هر چه زودتر با درمان به موقع در جهت رفع مشکل کوشید.

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 520
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ایمپلنت دندانیک نوع جراحی مخصوص دندان و فک می باشد که می تواند جایگزین بسیار خوبی برای دندان های آسیب دیده و یا دندان هایی که از بین رفته اند و نیاز به کشیدن دارند باشد.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت از چند بخش تشکیل شده که قسمتی که به ریشه دندان وصل می شود حالت فلزی پیچ مانند دارد و داخل فک و لثه پیچ می شود که در سر آن دندان مصنوعی که شبیه دندان واقعی شما به نظر می‌رسند و جنس بسیار با کیفیتی دارند قرار می گیرد. همچنین ایمپلنت یک روش جایگزین برای دندان های مصنوعی و یا بریج می باشد.

بیشتر بخوانید :

برای ساختن ایمپلنت ابتدا فلزی به نام تیتانیوم را حرارت می دهند و به اندازه ای آن را گرم می کنند تا به درجه مورد نظر برسد.

بعد از آن به اندازه قطر مورد نظر ایمپلنت از فلز آلیاژ تیتانیوم آب شده استفاده می‌کنند تا شروع به ساخت مفتول آن بکنند، بعد از این که مفقتول ساخته شد به همان اندازه که قرار است ایمپلنت طول داشته باشد آن را می شکنند و سپس سطح داخلی و بیرونی آن را تراش می دهند.

در مرحله بعدی پودر مخصوصی را که فقط یک مرتبه قابل استفاده است را وارد مخزن مخصوص آن می کنند و پس از آن عمل سندبلاست فلز آلومینیوم اکسید به کار گرفته می شود که این عمل سطح جانبی ایمپلنت دندان را تا ۴۰۰ برابر بیشتر می‌کند.

بعد از این که این مرحله انجام شد باید تیتانیوم اسیدشویی شود که برای این امر نیاز به زمان و بودجه تقریباً بالایی است. پس از اسید شویی، ایمپلنت را را به طور خیلی تمیز و با دقت می شویند و آن را بسته بندی می کنند و برای استریل کردن آماده اش می کنند.

در آخر سریال مخصوصی به آن ها داده می شود و برای فروش به بازار مربوط به خودشان فرستاده می‌شود.

حتما بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 593
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

تفاوت اصلی بینارتودنسی بزرگسالان و ارتودنسی کودکان و نوجوانان آن است که در جوانان، استخوان‌های فک هنوز به رشد کامل نرسیده و در حال رشد می‌باشد. در حالی که در بزرگسالان، رشد این استخوان‌ها متوقف شده است و به همین دلیل ممکن است رفع ناهنجاری‌های فک آنها فقط از طریق جراحی امکانپذیر باشد. تفاوت‌های دیگری که از این نظر بین ارتودنسی در بزرگسالان و کودکان وجود دارد عبارتند از:

آسیب‌دیدگی لثه‌ها و استخوان دندان‌ها (بیماری‌های پریودنتال)

احتمال ابتلاء به بیماری‌های لثه و یا حتی آسیب‌‌دیدگی استخوان دندان‌ها در اثر عفونت لثه یا بیماری‌های پیشرفته پریودنتال و یا نساز به عصب کشی دندان در بزرگسالان بسیار بیشتر از کودکان است. افرادی که دندان‌های صاف و مرتب داشته باشند، کمتر در معرض ابتلاء به بیماری‌های لثه قرار دارند.

پوسیدگی یا افتادگی دندان‌ها

بعضی از دندان‌ها ممکن است به مرور زمان دچار پوسیدگی شده و یا از جای اصلی خود جابه‌جا شوند و رفع مشکل آنها تنها از طریق ارتودنسی امکانپذیر خواهد بود. همچنین افتادن دندان‌ها هم می‌تواند باعث شود که دندان‌های مجاور به سمت فضای خالی ناشی از آن حرکت کنند و این باعث افزایش خطر ناهنجاری‌های فک و بروز بیماری‌های لثه و دندان درد می‌شود.

درمان ارتودنسی ناقص در دوران نوجوانی

بسیاری از بزرگسالان در دوران کودکی یا نوجوانی خود، بخشی از یک دوره درمان ارتودنسی را طی کرده‌اند اما بعد از آن هیچ‌گاه برای تکمیل درمان خود اقدام نکرده‌اند. بنابراین حالا که به سن بزرگسالی رسیده‌اند، تصمیم می‌گیرند که درمان ارتودنسی خود را کامل کنند تا بتوانند به دندان‌های سالم و لبخند زیبایی که همیشه آرزوی آن را داشته‌اند، دست پیدا کنند.

نتیجه و مراقبت‌های پس از انجام ارتودنسی

در اوایل دوره درمان ارتودنسی بزرگسالان احتمالاً شما برای صحبت کردن یا غذا خوردن، کمی مشکل یا ناراحتی خواهید داشت، اما بعد از مدتی این احساس برطرف می‌شود. در طول مدتی که بریس‌ها در دهان شما قرار دارد، سعی کنید دندان‌های خود و براکت‌ها را کاملاً تمیز نگه دارید. اگر در ارتودنسی بزرگسالان از بریس‌های چسبانده شده و غیر قابل برداشتن استفاده می‌کنید، ذرات غذا و جرم می‌تواند به راحتی در بین دندان‌‌ها و لثه‌های شما گیر بیفتد.

به منظور کاهش خطر پوسیدگی دندان‌ها لازم است در این مدت برای مسواک زدن، کشیدن نخ دندان و بهداشت دهان و دندان خود بیشتر وقت بگذارید و مصرف قند و شیرینی را تا جایی که می‌توانید کمتر کنید. پلاک‌های باکتریایی و ذرات قند در ترکیب با یکدیگر باعث تولید اسید می‌شوند که در صورت سهل‌انگاری در بهداشت دهان و دندان، می‌تواند منجر به کلسیفه شدن (لکه‌های سفید) و پوسیدگی دندان‌ها شود.

هزینه ارتودنسی بزرگسالان

هزینه ارتودنسی چه در کودکان و چه در بزرگسالان به طول مدت درمان، سن، میزان و شدت مشکل شما و نوع بریسی که متخصص ارتودنسی برای شما توصیه می‌کند، بستگی خواهد داشت. قبل از شروع درمان با بیمه درمانی یا تکمیلی خود هماهنگی کنید تا مشخص شود که آیا هزینه‌های ارتودنسی شما را پوشش می‌دهد یا خیر.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 545
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

جای خالی دندان از دست رفته می‌تواند در سلامت دیگر دندان‌ها، تکلم و غذا خوردن شخص اثر بگذارد. وقتی جای خالی دندان پر شود به شخص اعتماد به نفس بیشتری داده و همچنین باعث داشتن دندان‌هایی سالم و غذا خوردن راحت‌تر می‌شود. امروزه برای پر کردن این جای خالی روش‌های متعددی وجود دارد که یکی از این روش‌ها ایمپلنت دندان یا همان کاشت دندان است.

مشکلات گفتاری با از دست دادن دندان

تلفظ صحیح کلمات از طریق چرخاندن زبان و فشار دادن به سقف دهان و دندان ایجاد می شود. بنابراین جای خالی دندان ها میتواند تلفظ برخی از حروف را با مشکل مواجه کند.

حرکت دندان ها

فضاهای خالی در دندان بر استحکام استخوان فک تأثیر منفی می گذارد و باعث جابجایی موقعیت دندان ها می شود. پرکردن این فضا های خالی با کاشت دندان یا همان ایمپلنت دندان برای طولانی مدت به حفظ موقعیت دندان ها کمک می کند.

مشکل غذا خوردن

عدم تناسب و جای خالی دندان ها (مخصوصا زمانی که تعداد دندان های از دست رفته زیاد باشد) هر شخص را وادار می کند تا رژیم غذایی خود را تغییر دهد و در نهایت به مرور زمان فرد به جایی می رسد که وعده های غذایی را بر اساس غذاهایی که می تواند بخورد تنظیم می کند نه آنهایی که متناسب با رژیم غذایی و علاقمندی خودش باشد.

تاثیر جای خالی دندان بر چهره ظاهری

دندان ها و لثه به عنوان سیستم پشتیبانی برای ساختار چهره عمل می کنند. نداشتن دندان بر ظاهر صورت و گونه ها تاثیر زیادی می گذارد. همچنین تحلیل رفتن استخوان فک هم از بدترین پیامد های از دست دادن دندان ها است.

بیشتر بخوانید :

بهترین کلینیک شبانه روزی ایمپلنت دندان در تهران

بهترین مراکز تخصصی ایمپلنت در تهران مراکزی هستند که با رعایت اصول علمى تخصصى و با تجربه اقدام به درمان های ایمپلنت دندان می کنند.

بهترین مراکز ایمپلنت معمولا با متخصصین جراح لثه و ایمپلنت همکارى داشته , و دارای امتیازهاى ویژه اى مثل مجهز بودن کامل وسایل مربوط به جراحی هاى پیوند , بازسازی استخوان و جراحی هاى لثه می باشند.

یک کلینیک دندانپزشکی خوب ، بهترین مشاوره را به بیمار می دهد و از هر جهت با مراحل درمان ایمپلنت ، نحوه پرداخت هزینه ایمپلنت ، انواع ایمپلنت دندان ، و مراقبت های بعد از درمان ایمپلنت توضیح می دهد.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 855
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

رخ دادن مشکلات دندان مانند پوسیدگی لثه‌ها، پوسیدگی دندان‌ها، رشد عقل، ترک خوردن دندان‌ها و درد دندان در دوره بارداری بسیار رایج است. عوامل مختلفی که بر روی این عارضه ها دخیل هستند، شامل موارد زیر است:

  • تغییرات هورمونی
  • کاهش سطح کلسیم
  • تمایل به مصرف شیرینی جات
  • تاثیرات ویار بر دندان

تغییرات هورمونی، مهم‌ترین عامل دندان‌ درد در دوره بارداری است

اولین اتفاقی که بعد از بارداری رخ می‌ دهد، تغییرات هورمونی است. تغییرات هورمونی علاوه بر تأثیرات بسیار زیاد بر روی ساختار بدن بر روی سلامتی دندان‌ ها هم اثرگذار است و موجب التهاب و ورم لثه ‌ها می‌ شود. این مشکل به ‌اصطلاح به نام ژنژیوت بارداری معروف است که در صورت عدم درمان ممکن است بیماری‌های لثه و عفونت شدید لثه اتفاق افتد. پس در صورت مواجه شدن با ورم و عفونت لثه، حتماً برای درمان به دندانپزشکی بارداری مراجعه کنید.

کاهش سطح کلسیم، تضعیف مینای دندان را به همراه دارد

آیا می دانستید، در دوره بارداری سطح کلسیم بدن به ‌شدت کاهش پیدا می ‌کند و در صورت عدم تأمین کلسیم مورد نیاز بدن ممکن است با تضعیف مینای دندان مواجه شوید؟ به همین دلیل، بیشتر خانم‌های باردار با پوسیدگی دندان و دندان ‌درد روبرو هستند.

بیشتر بخوانید :

تمایل به مصرف شکر سلامتی دندان ‌ها را به ‌شدت تهدید می ‌کند

بسیاری از خانم های بارداری این تجربه را دارند که در دوره بارداری به مصرف برخی مواد غذایی احساس نیاز پیدا می‌ کنند؟ این شرایط به دلیل تغییرات هورمونی و روانی اتفاق می ‌افتد. بسیاری از خانم ‌ها در مصرف برخی مواد غذایی مانند شکر و شیرینی جات زیاده ‌روی می ‌کنند و همین موضوع موجب می‌ شود سلامتی دندان ‌ها به خطر بیافتد. پس سعی کنید در دوره بارداری در مصرف مواد غذایی مضر برای دندان ‌ها زیاده روی نکنید.

از تأثیرات بد ویار بارداری بر روی سلامتی دندان‌ها غافل نشوید

اگر در دوره بارداری ویار را تجربه می‌کنید بدانید که التهاب لثه ‌ها با افزایش حالت تهوع رخ می ‌دهد. هنگام قرارگیری دندان ‌ها در معرض اسید معده و از بین رفتن مواد معدنی، مینای دندان تحت تأثیر قرار می‌گیرد و احتمال این که با بیماری لثه و پوسیدگی دندان روبرو شوید، بسیار زیاد است.

منبع : کلینیک دندانپزشکی جنت آباد



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 547
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

مرحله اتصال بریس ها به دندان های مراجعین از مهمترین مراحل ارتونسی ثابت است و شامل چند مرحله زیر میشود.

1. تمیز کردن دندان ها و استفاده از چسب مخصوص

بعد از ارزیابی های اولیه و بررسی تمام جوانب درمان، برای شروع کار و قبل از نصب براکت ها، متخصص ارتودنسی شما ابتدا دندان هایتان را پالیش زده و خشک می کند. سپس اسید مخصوص یا یک ماده سمنت مانند (سیمان مخصوص) را  روی سطح دندان ها قرار می دهد تا شرایط را برای نصب براکت ها آماده کند.

در مواردی که کامپوزیت نوری برای چسباندن براکت ها به دندان مورد استفاده قرار گیرد لازم است که نور پلاسما با شدت بالا به روی براکت ها تابانده شود.

2. چسپاندن براکت ها و رد کردن سیم از بین آن ها

چسپاندن براکت ها تنها بخشی از کار است و در مرحله بعدی باید بین تمام براکت ها اتصال ایجاد کنیم. برای این منظور ما یک سیم مخصوص قوس دار را از تمام براکت ها عبور می دهیم. این سیم علاوه بر متصل کردن براکت ها به هم، به دندان ها فشار وارد میکند تا در جهتی که مد نظر ما است حرکت داده شوند.

اگر لازم باشد فشار ببیشتری به دندان ها وارد شود برای ایجاد فشار بهتر بر دندان ها، کش های کوچکی که ترکیب رنگی مختلفی دارد به دلخواه بیمار روی براکت های ارتودنسی قرار می گیرد.

3. تنظیم سیم و براکت ارتودنسی

تنظیم سیم و براکت یکی دیگر مهمترین مراحل ارتودنسی در ارتودنسی یا سیم کشی ثابت دندان است. در این مرحله شما بایستی حدود 3 تا 4 هفته یا هر ماه توسط متخصص ارتودنسی خود ویزیت شوید. تا اگر کش های ارتودنسی نیاز به تعویض دارد و یا سیم و براکت ها به تنظیم جدید نیاز دارد، این کار انجام شود.

پس از هر بار تنظیم و تعویض کش ها، ممکن است کمی درد تجربه کنید زیرا به طور معمول به سیم ها و دندان فشاری اعمال میشود که تا به آن عادت کنید کمی طول میکشد و تجربه درد طبیعی است.

4. برداشتن بریس ها

بعد از سپری شدن مدت زمان ارتودنسی، بریس ها باید برداشته شوند و اینار تنها باید توسط متخصص ارتودنسی انجام شود. ممکن است 6 ماه تا 3 سال طول بکشد تا بریس ها برداتشه شوند.

5. استفاده از ریتینر

آخرین مرجله از مراحل ارتودنسی دو فک بالا و پایین استفاده از نگهدارنده ها است. به نگهدارنده ریتینر نیز گفته میشود که باعث میشود دندان ها در حالت ایده آل و صاف بافی بمانند.

بیشتر بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 520
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

مرحله اتصال بریس ها به دندان های مراجعین از مهمترین مراحل ارتونسی ثابت است و شامل چند مرحله زیر میشود.

1. تمیز کردن دندان ها و استفاده از چسب مخصوص

بعد از ارزیابی های اولیه و بررسی تمام جوانب درمان، برای شروع کار و قبل از نصب براکت ها، متخصص ارتودنسی شما ابتدا دندان هایتان را پالیش زده و خشک می کند. سپس اسید مخصوص یا یک ماده سمنت مانند (سیمان مخصوص) را  روی سطح دندان ها قرار می دهد تا شرایط را برای نصب براکت ها آماده کند.

در مواردی که کامپوزیت نوری برای چسباندن براکت ها به دندان مورد استفاده قرار گیرد لازم است که نور پلاسما با شدت بالا به روی براکت ها تابانده شود.

2. چسپاندن براکت ها و رد کردن سیم از بین آن ها

چسپاندن براکت ها تنها بخشی از کار است و در مرحله بعدی باید بین تمام براکت ها اتصال ایجاد کنیم. برای این منظور ما یک سیم مخصوص قوس دار را از تمام براکت ها عبور می دهیم. این سیم علاوه بر متصل کردن براکت ها به هم، به دندان ها فشار وارد میکند تا در جهتی که مد نظر ما است حرکت داده شوند.

اگر لازم باشد فشار ببیشتری به دندان ها وارد شود برای ایجاد فشار بهتر بر دندان ها، کش های کوچکی که ترکیب رنگی مختلفی دارد به دلخواه بیمار روی براکت های ارتودنسی قرار می گیرد.

3. تنظیم سیم و براکت ارتودنسی

تنظیم سیم و براکت یکی دیگر مهمترین مراحل ارتودنسی در ارتودنسی یا سیم کشی ثابت دندان است. در این مرحله شما بایستی حدود 3 تا 4 هفته یا هر ماه توسط متخصص ارتودنسی خود ویزیت شوید. تا اگر کش های ارتودنسی نیاز به تعویض دارد و یا سیم و براکت ها به تنظیم جدید نیاز دارد، این کار انجام شود.

پس از هر بار تنظیم و تعویض کش ها، ممکن است کمی درد تجربه کنید زیرا به طور معمول به سیم ها و دندان فشاری اعمال میشود که تا به آن عادت کنید کمی طول میکشد و تجربه درد طبیعی است.

4. برداشتن بریس ها

بعد از سپری شدن مدت زمان ارتودنسی، بریس ها باید برداشته شوند و اینار تنها باید توسط متخصص ارتودنسی انجام شود. ممکن است 6 ماه تا 3 سال طول بکشد تا بریس ها برداتشه شوند.

5. استفاده از ریتینر

آخرین مرجله از مراحل ارتودنسی دو فک بالا و پایین استفاده از نگهدارنده ها است. به نگهدارنده ریتینر نیز گفته میشود که باعث میشود دندان ها در حالت ایده آل و صاف بافی بمانند.

بیشتر بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 623
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

متخصصین ارتودنسی دندانپزشکانی هستند که برای اصلاح تراز دندان و مشکلات گذشته تلاش می ‌کنند تا یک لبخند کامل و بدون نقص را به شما بدهند. در اینجا ما تعدادی از رایج‌ ترین روش ‌های درمان را که متخصصان ارتودنسی انجام می ‌دهند ذکر می‌کنیم، که عبارت اند از:

  • ارتودنسی های سنتی
  • ترمز های زبانی
  • ارتودنسی اینویزیلاین
  • نگهدارنده های پس از درمان

بیشتر بخوانید :

ارتودنسی های سنتی

این ارتودنسی ها از نوع فلزی هستند و هنوز هم یک نوع ارتودنسی محبوب در درمان سراسر دنیا محسوب می ‌شوند؛ به این دلیل که می‌ توانند طیف زیادی از مشکلات را تحت پوشش درمانی خودشان قرار دهند. این ارتودنسی شامل سیم، براکت و کش های لاستیکی است که به کمک همدیگر باعث ایجاد فشار روی دندان شده و آن ها را حرکت می دهد.

ترمز های زبانی

ارتودنسی های زبانی همانند ارتودنسی های ثابت هستند با تفاوت اینکه در داخل دهان و پشت دندان نصب می شوند و به هیچ وجه قابل مشاهده نیستند.

ارتودنسی اینویزیلاین

این یک روش بسیار موثر برای درمان مشکلات خفیف تا متوسط دندان و فک شما است که به جای براکت و سیم های فلزی از یک تراز کننده شفاف استفاده می شود که بسیار پرطرفدار است. به این دلیل است که به آن ارتودنسی اینویزیلاین یا نامرئی می گویند. وقتی آن ها را روی دندان نصب می کنید، هیچ کسی نمی‌ تواند متوجه درمان شما شود. چون به هیچ عنوان دیده نمی شوند.

الاستیک ارتودنسی

یکی از لوازم بسیار پرکاربرد در ارتودنسی سنتی یا فلزی است، که در زمانی که نیاز به کشش و فشار زیادی داریم، این کش های الاستیک می توانند کمک کننده باشند و برای رفع مشکلات فک و تراز دندان ها استفاده می شوند. الاستیک ارتودنسی می ‌تواند فک شما را به جلو و عقب بکشد تا روند ترازبندی دندان سریع تر و بهتر انجام شود و همچنین شما می توانید برای جذاب تر شدن و زیباتر شدن ارتودنسی خود الاستیک ارتودنسی را از نوع رنگی استفاده کنید.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 602
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

مزایا و فواید استفاده از ارتودنسی از این قرارند:

ارتودنسی دندان ها به صورت کم تهاجمی و غیرتهاجمی انجام می شود و برخلاف روش هایی مثل لمینت دندان ها، دندانپزشک مجبور نخواهد بود که مینای دندانی شما را بتراشد.

ارتودنسی دندان ها یک درمان دائمی است. درمان ارتودنسی برخلاف لمینت و کامپوزیت، به تمدید یا ترمیم احتیاجی ندارد.

پس از درمان ارتودنسی، بخشی از مشکلات تکلم و ناراحتی های گوارشی شما بهبود می یابند.

با انجام این درمان، توازن و تقارن در چهره شما برقرار خواهد شد و اجزای صورت شما، متناسب تر از قبل به نظر خواهند آمد.

ارتودنسی دندان ها با ارتقای سطح بهداشت دهان و دندان های شما تا حد زیادی سلامت دندان هایتان را تضمین می کند.

پس از انجام ارتودنسی، فرم اجزای مختلف صورت شما، متفاوت از قبل به نظر خواهند آمد. ارتودنسی دندان ها می تواند لب های شما را برجسته تر و زیباتر کند یا حتی باعث شود که فرم بینی شما متفاوت به نظر برسد.

بیشتر بخوانید :

هزینه انجام ارتودنسی روی دندان ها

هزینه های لازم برای درمان ارتودنسی دندان ها در همه بیماران یکسان نیست و تنها دندانپزشک ارتودنسی، پس از معاینه و بررسی دقیق دندان ها و فک های بیمار می تواند میزان این هزینه ها را تخمین بزند. به طور کلی میزان هزینه های موردنیاز برای انجام درمان ارتودنسی روی دندان ها به عوامل زیر بستگی دارد:

سن بیمار

نوع ناهنجاری

شدت ناهنجاری

نوع ارتودنسی

منطقه جغرافیایی

میزان دستمزد دندانپزشک ارتودنسی

میزان مراقبت بیمار از بریس ها و دندان ها

طول دوره درمانی ارتودنسی

تعداد جلسات ملاقات با دندانپزشک

هزینه لازم برای انجام جراحی فک در صورت لزوم

هزینه های اضافی برای ترمیم و تعویض بریس های ارتودنسی در صورت مراقبت ناکافی از آن ها

منبع : مجله ارتودنسی دندان 



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 604
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی رنگی از نظر بسیاری از افراد، ظاهر زیباتر و جذاب تری دارد. به خصوص کودکان و نوجوانان تمایل دارند که از رنگ های شاد و متنوعی برای ارتودنسی خود استفاده کنند و به این ترتیب به ارتودنسی دندان خود تنوع خوبی ببخشند؛ به علاوه می دانید که انتخاب رنگ کش های ارتودنسی، یک امر کاملا سلیقه ای است و این حق هر بیماری است که خودش رنگ کش های ارتودنسی دندانش را انتخاب کند. با این حال نکاتی در این زمینه وجود دارند که حائر اهمیت هستند؛ در نتیجه می توانند بیماران را در انتخاب رنگ ارتودنسی کمک کنند.

مثلا گفته می شود که بهتر است که رنگ ارتودنسی دندان با رنگ پوست افراد یا استایل آنها همخوانی و هماهنگی داشته باشد؛ یعنی اگر شما عادت دارید که یک رنگ خاص را بیشتر در استایل خود استفاده کنید؛ پس این موضوع را باید هنگام انتخاب رنگ ارتودنسی نیز مد نظر قرار دهید.

بیشتر بخوانید :

در ادامه نکاتی را با شما در میان می گذاریم که می توانند شما را در انتخاب رنگ ارتودنسی یاری کنند. این نکات عبارتند از:

سعی کنید از کش هایی به رنگ سفید یا کش های شفاف استفاده نکنید. اگر اصرار دارید که از کش رنگ سفید استفاده کنید؛ پس این نکته را در نظر داشته باشید که این کش ها خیلی زود رنگ می گیرند و کدر می شوند.

اگر از کش های به رنگ روشن استفاده می کنید؛ پس باید مصرف مواد خوراکی رنگی، مانند قهوه و چای را کاهش دهید و نظافت دندان هایتان را به خوبی رعایت کنید.

استفاده از کش های به رنگ زرد هم توصیه نمی شود؛ زیرا چنین کش هایی باعث می شوند دندان های شما زردتر از حالت واقعی آنها به نظر برسند.

همچنین کش هایی به رنگ قهوه ای یا به رنگ مشکی، ظاهر خوبی روی دندان های شما ندارند؛ زیرا از دور ممکن است این کش ها به صورت پوسیدگی ها یا کرم خوردگی هایی روی دندان ها به نظر برسند.

اگر کش ها پاره شوند، باید هر چه سریع تر به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید؛ زیرا این کش ها ارتباط مستقیمی با میزان نیروی وارده روی دندان ها دارند.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 584
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

اغلب اوقات روش‌های خاصی قبل، حین یا بعد از درمان ارتودنسی لازم است. در همه موارد، معاینه کامل پریودنتال قبل از درمان ارتودنسی ضروری است تا هم بیماری پریودنتال رد شود و هم مشخص شود که آیا هر نوع پیوند بافت نرم لازم است.

بیماری پریودنتال:

باید قبل از هرگونه درمان ارتودنسی درمان شود، در غیر این صورت درمان ارتودنسی ممکن است بیماری لثه و از دست دادن استخوان را تشدید کند. علاوه بر این، پیوند بافت نرم ممکن است قبل، در حین یا گاهی بعد از درمان ارتودنسی درمان شود. یک معاینه کامل پریودنتال مشخص خواهد کرد که چه نیازهای پریودنتال قبل از شروع درمان ارتودنسی ضروری است.

در برخی موارد، دندان‌ها قادر به ورود به دهان نیستند و زیر لثه پنهان می‌مانند و در استخوان فک گیر می‌کنند. تنها روش پایین آوردن این دندان‌ها انجام قرار گرفتن در معرض تاج است.

بیشتر بخوانید :

نقش پریودنتیست:

پریودنتیست شما محل دندان پنهان‌شده را ارزیابی می‌کند و آن را در معرض قرار دادن یک دکمه کوچک قرار می‌دهد (مانند یک براکت در مهاربندها) که ارتودنتیست می‌تواند با استفاده از آن دندان را به موقعیت صحیح بکشد.

فرنکتومی روشی است که پریودنتیست شما به آرامی بافت عضلانی را که لب شما را به لثه می‌چسباند یا در قسمت جلویی تحتانی یا قسمت جلویی جلوی دهان شما کوتاه می‌کند. این اتصال عضلانی گاهی خیلی پایین قرار می‌گیرد و دربسته شدن فاصله بین دو دندان جلویی شما تداخل ایجاد می‌کند. این روش سریع است و به بهبودی کمی یا بدون نیاز دارد.

فیبروتومی می تواند هم‌زمان یا بعد از درمان ارتودنسی انجام شود. متخصص ارتودنسی شما برای تعیین زمان تکمیل این کار از نزدیک با پریودنتیست همکاری می کند. اگر دندان های شما قبل از مهاربندها به شدت چرخانده شده یا از جای خود قرار گرفته باشد، این نگرانی وجود دارد که عود کند – به این معنی که دندان ها می خواهند به همان جایی که قبل از بریس ها بودند برگردند. برای جلوگیری از این اتفاق، یک روش ساده به نام فیبروتومی به جلوگیری از این مشکل کمک می کند. هدف از این روش شل شدن آرام فیبرهایی است که دندان شما را به استخوان فک متصل می کنند. این به تشکیل الیاف جدیدی کمک می کند که فشار زیادی را برای تلاش برای بازگرداندن دندانهای شما به وضعیت قبلی خود ندارند.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 627
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ممکن است بپرسید که ارتودنسی دندان چند مرحله دارد ؟ اولین مرحله از مراحل درمان ارتودنسی، قالب‌گیری از دندان‌های افراد است. این مرحله پس از موافقت و کسب رضایت شخص بیمار انجام می‌شود. در این مرحله متخصص با توجه به میزان مشکلات دندان و فک، از شیوه‌های متفاوتی برای قالب‌گیری دندان استفاده می‌کند. این کار عموماً با استفاده از موادی مانند آلژینات پتاسیم انجام می‌شود. پس از این که قالب دندان‌های بیمار ایجاد شد، دندانپزشک به سراغ ساخت به راکت برای بیمار می‌رود.

ساخت براکت برای دندان‌های بیمار

دندانپزشک می‌تواند بین براکت‌های سرامیکی، نامرئی و یا فلزی یکی را برای بیمار انتخاب کند. البته حق انتخاب با افراد است. اگر بیمار علاقه به نصب به راکت‌های نامرئی داشته باشد، دندانپزشک ابتدا دندان‌های فرد را قالب گیری می‌کند و پس از انجام رادیولوژی و فتوگرافی از دهان و دندان، به راکت‌های دندان او را تهیه می‌کند. البته باید این نکته را در نظر داشته باشید؛ که هزینه ارتودنسی نامرئی  نسبت به انواع دیگر ارتودنسی فلزی گران‌تر است؛ اما این نوع به راکت در مدت نیم ساعت بر روی دندان‌های بیمار قرار می‌گیرد. اگر بیمار به راکت فلزی را انتخاب کند، این مرحله در فرایندی دو ساعت انجام می‌شود، زیرا به دقت بسیاری نیاز دارد تا بریس‌ها به‌طور صحیح بر روی هر یک از دندان‌های بیمار قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی کودکان چگونه است ؟

استفاده از نگه‌دارنده برای دندان‌های بیمار

متخصصین در تلاش هستند در تمامی مراحل درمان ارتودنسی، دندان‌های منظم و مرتبی را به بیمار هدیه دهد. هنگامی که دندان‌ها و ریشه‌های آن به طور کامل در جایگاه مناسب قرار گیرد، هدف ارتودنسی محقق می‌شود. سپس متخصص ارتودنسی بریس ها را از دهان بیمار خارج می‌کند؛ اما درمان به صورت کامل به پایان نمی‌رسد، بلکه دندانپزشک برای حفظ وضعیت دندان‌ها و فک بیمار از ریتینر دندان استفاده می‌کند.

مرحله جرم‌گیری دندان‌های بیمار ارتودنسی

در مرحلهٔ آخر باید دندان‌های فرد جرم‌گیری شود. در مدتی که بریس‌های ارتودنسی بر روی دندان‌های بیمار قرار دارد، تمیز کردن دندان‌ها کار آسانی نیست. به دلیل این‌که پروسه درمان دندان‌ها با ارتودنسی نیاز به زمان زیادی دارد باید بعد از تمام مراحل درمان، دندان‌ها جرم‌گیری شود. دندان‌پزشک برای این کار از شیوه بلیچینگ استفاده می‌کند؛ که عموما در کلینیک انجام می‌شود.

روکش و اصلاح دندان‌ها

 هر چند روکش و اصلاح دندان را نباید یکی از پروسه‌های درمان ارتودنسی به‌حساب آورد؛ اما با توجه به این‌که در زمان معالجه احتمال دارد بعضی از دندان‌ها پوسیده شوند و یا آسیب ببینند، احتمال دارد بیمار به روکش کردن دندان تمایل داشته باشد. در این صورت دندانپزشک پس از ترمیم دندان‌های پوسیده، کار روکش کشی دندان‌ها را آغاز می‌کند.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 544
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

کسانی که با وجود دندان پرشده برای ارتودنسی اقدام می کنند نگرانی هایی خاصی در این زمینه دارند. وقتی افراد دندان های پرشده دارند یا اینکه آن ها را روکش یا لمینت کرده اند، نگرانی آن ها عمیق تر است. اما در عوض برخی از افراد ممکن است تمایلی به استفاده از ارتودنسی ثابت و براکت های فلزی نداشته باشند.

پر کردن یکی از راه های توقف پوسیدگی دندان یا برداشتن آن هاست. وقتی پوسیدگی از روی دندان برداشته و تمیز می شود، حفره ای تشکیل می شود. سپس برای پرکردن آن حفره از موادی استفاده می شود تا ظاهر دندان به وضعیت قبل برگردد. آمالگام و کامپوزیت از جمله مواد پرکاربرد در این زمینه هستند. کسانی که مبادرت به انجام درمان ارتودنسی می کنند مایلند بدانند آیا این دندان ها را می توان تحت درمان ارتودنسی قرار داد یا خیر.

اغلب اوقات می توان بدون هیچ مشکلی اقدام به ارتودنسی دندان پرشده کرد. اگر سطح پوسیدگی دندان جزئی یا متوسط باشد، با رعایت مواردی می توان درمان را به خوبی سپری کرد. ارتودنسی فرایندی است که با اصلاح مشکلات و ناهنجاری ها می توان نقش قابل توجهی در پیشگیری از پوسیدگی دندان ها داشته باشد. با صاف و مرتب کردن دندان می توان وضعیت بهداشت دهان و دندان را بهبود بخشید و تمیز کردن دندان ها را آسان تر و بهتر کرد.

بیشتر بخوانید :

روش های مناسب برای ارتودنسی دندان پرشده

نوع و شدت ناهنجاری و سطح پرشدگی دندان تعیین کننده نوع ارتودنسی برای دندان پرشده خواهد بود. در نتیجه نوع روش استفاده شده در افراد مختلف، متفاوت است.

اگر سطح پوسیدگی دندان زیاد باشد، بهتر است از ارتودنسی متحرک برای درمان استفاده شود. در این روش پلاک های شفاف روی دندان ها قرار می گیرد.

در صورت وجود پوسیدگی های جزئی و متوسط بهترین روش درمان استفاده از ارتودنسی ثابت خواهد بود.

یکی دیگر از روش های مناسب برای ارتودنسی دندان پرشده استفاده از ارتودسنی سرامیکی است. اما مشکلی که در خصوص استفاده از این ارتودنسی وجود دارد اینست که براکت ها در این روش ممکن است دچار شکستگی شوند. ظرافت و مقاومت این براکت ها آن ها را به سرعت در معرض شکستگی قرار خواهد داد. از اینرو توصیه می شود در صورت استفاده از این روش درمان، مراقبت های لازم انجام شود.

بطور کلی پیشنهاد می شود برای مدیریت بهتر مواد پرشده دندان بهتر است از ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک استفاده شود.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 834
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ونیر

ونیر کامپوزیت  پوسته های سفارشی و نازک هستند که روی سطح جلویی دندان ها قرار می گیرند. با توجه به رنگ، شکل، اندازه یا طول آنها در جلوی دندان قرار می گیرند، ونیر ها را می توان از کامپوزیت پرسلن یا رزین ساخته شده است. فنرها یک روش محافظه کارانه برای تغییر رنگ یا شکل دندان در مقایسه با تاج و لمینت دندان  را پیشنهاد می کنند، اما این روند برگشت پذیر نیست.

ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان می تواند دندان های کشیده شده یا ناهموار را اصلاح کند و می تواند سلامت و ظاهر لبخند هر فرد – بزرگسال یا کودک را بهبود بخشد. ارتودنسی با استفاده از فشار ثابت در طول زمان به آرامی حرکت دندان را به تراز. همانطور که دندانها حرکت می کنند، سوکت دندان استخوانی به شکل فشار اعمال می شود.

سفیدکردن دندان

چه کسی لبخند روشن را دوست ندارد؟ مجموعه ای از سیستم های سفید کننده دندان در دسترس است، از جمله خمیر دندان ها و شستشو، ژل های بی شمار، نوارها و سینی ها و عوامل سفید کننده از دندانپزشک. اما سفید کردن برای همه نیست. این ایده آل برای افرادی است که دندان ها و لثه های سالم و غیرمتعارف دارند. افراد با زنگ های زرد به دندان هایشان – در مقایسه با رنگ های خاکستری – بهترین پاسخ را دارند. با دندانپزشک خود صحبت کنید تا ببینید آیا سفید کردن برای شما مناسب است یا خیر.

بیشتر بخوانید :

 بلیچینگ دندان

لمینت دندان چیست ؟

ایمپلنت ها

میلیون ها آمریکایی از ریزش دندان رنج می برند، که عمدتا به علت پوسیدگی دندان، بیماری لثه یا آسیب است. ایمپلنت دندان – ریشه های دندان جایگزینی که از تیتانیوم ساخته شده اند (نشان داده شده در سمت چپ) – پایه قوی برای پیوستن دندان مصنوعی دائمی یا قابل جابجایی (تاج) را فراهم می کند. به جای تاج های فردی، برخی از بیماران ممکن است دارای ایمپلنت هایی باشند که پروتز متحرک را پشتیبانی می کنند.

پل ها (پروتزهای جزئی ثابت)

یک پل ثابت (دائمی) جایگزین یک یا چند دندان با قرار دادن تاج روی دندان هر دو طرف شکاف و اتصال دندان های مصنوعی به آنها می شود. سپس “پل” در محل قرار می گیرد. پل دندانه دار هنگامی استفاده می شود که دندان تنها در یک طرف فضای باز وجود دارد. پل های مونتاژ شده در مریلند دارای دندان های چینی هستند که توسط چارچوب پشتیبانی می شوند.

تاج

تاج دندان “کلاه” است که روی یک دندان ضعیف یا آسیب دیده قرار می گیرد تا شکل، اندازه، قدرت و ظاهر آن را بهبود بخشد. بیشتر تاج ها پنج تا 15 سال گذشته هستند و می توان از فلز، چینی به فلز، رزین یا سرامیک متصل شده باشد. قبل از اینکه تاج روی صندلی نشسته، دندان موجود در آن قرار دارد؛ سپس تاج بر روی آن چسبانده می شود، به طور کامل چسبان دندان. انها و سه تا چهارم تاج دندانهای زیرزمینی را تا اندازهای پوشش می دهند.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 594
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

بعد از عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان، ممکن است خونریزی، تورم، کبودی و یا عفونت رخ دهد. لطفا به توصیه های زیر با دقت توجه فرمایید

استراحت: بیمار باید بعد از عمل جراحی ایمپلنت استراحت کرده و فعالیت بدنی خود را محدود کند. از انجام تمرینات ورزشی شدید تا ۴۸ ساعت پس از جراحی ایمپلنت دندانی بپرهیزد.

تورم: تورم ممکن است بعد از عمل جراحی ایمپلنت دندانی رخ دهد، این یک اتفاق عادی پس از جراحی ایمپلنت دندانی است. ورم در ناحیه ی عمل، بعد از یک یا دو روز برجسته تر می شود اما پس از ۴۸ ساعت، کاهش خواهد یافت. تورم را می توان با اعمال سرمای متناوب در ۲۴ ساعت اول و شستشو با آب نمک رقیق پس از گذشت ۲۴ ساعت از جراحی، کاهش داد. برای ۲۴ ساعت اول پس از عمل جراحی برای کاهش تورم یک کیسه یخ را بر روی صورت خود در محل عمل قرار دهید بطور متناوب ۱۰ دقیقه یخ را بر روی صورت خود نگهدارید و ۱۰ دقیقه آنرا بردارید.

دارو: داروهای مسکن برای کاهش درد به طور منظم به مدت ۲ روز باید مصرف شوند. اگر آنتی بیوتیک برای شما تجویز شده است، بر طبق دستور تا انتها آنتی بیوتیکها را مصرف کنید.

بهداشت دهان: موفقیت عمل جراحی ایمپلنت وابسته به بهداشت دهان و دندان بیمار است. بیمارنباید از مسواک و نخ دندان در روز اول پس از عمل جراحی استفاده کند، دهان خود را نشوید یا تف نکند. دهان خود را به مدت ۲ روز با شدت نشوید. از آب نمک رقیق برای شستشو و خارج کردن بقایای مواد غذایی از دهان استفاده کند. مسواک زدن مناطقی از دهان را که در آن جراحی انجام نشده است را روز بعد از عمل جراحی ایمپلنت به آرامی آغاز کند. مسواک زدن کل دهان را ۷ روز پس از عمل جراحی آغاز نماید.

غذا خوردن: بعد از جراحی ایمپلنت بیمار باید از خوردن هر نوع ماده ی غذایی تا زمانی که اثر بی حسی موضعی از بین نرفته است، اجتناب کند. حداقل تا ۳ ساعت پس از عمل از خوردن غذاهای سفت و شستشوی دهان با مایعات گرم اجتناب کنید، حتی المقدور دهان بسته بماند. بعد از برطرف شدن بی حسی از مواد غذایی سرد مانند بستنی استفاده نماید اما در طول ۲۴ ساعت اول بعد از عمل جراحی، بیمار باید از نوشیدن مایعات و مواد غذاییگرم اجتناب کند. پس از گذشت چند ساعت از جراحی از غذاهای نرم اما سرد مانند ماست، پوره ی سیب زمینی و سوپ استفاده کند اما سعی نماید با طرفی غذا را بجود که جراحی نشده است این رژیم را حداقل بمدت 48 ساعت ادامه دهد.

بیشتر بخوانید :

مایعات:مایعات خنک بمقدار زیاد باید در اسرع وقت مصرف شود. توصیه می شود که ۶-۸ لیوان آب در طول ساعات باقی مانده از روز، بعد از عمل بنوشید. از نی نوش برای نوشیدن مایعات استفاده نکنید زیرا ممکن است مکیدن، سبب شل شدن لخته ی خون در محل عمل شده و سبب خونریزی گردد.

خونریزی:

مقداری نشت خون برای ۲۴ ساعت اول پس از عمل جراحی طبیعی است. برای کنترل خونریزی، بیمار می تواند یک گاز استریل را برای ۳۰ دقیقه در محل جراحی مانند شکل زیر فشار دهد. مصرف آسپرین یا ترکیبات حاوی آسپرین باید قبل از عمل قطع گردد.

سیگار کشیدن:

سیگار کشیدن بهبود و ترمیم را به تاخیر می اندازد و سبب افزایش ناراحتی و درد می شود و ممکن است به خونریزی و ایجاد عفونت در محل جراحی، دامن زند.

منبع : کلینیک دندانپزشکی جنت آباد



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 639
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

موارد تشکیل دهنده لمینت دندان از پرسلن بوده  که لایه ای  با ضخامتی کم و نازک می باشد که مستقیماً بر روی دندان در دندانپزشکی زیبایی  چسبانده می شود موارد استفاده از لمینت در مواقعی است که دندان ها دارای فوصل  در بین آنها بوده و یا اینکه  تغییر رنگ در آنها به گونه ای است که با  روش های سفید کننده دندان جوابی قابل قبول نمی گیرند.که استفاده از این روش برای ایجاد زیبایی لبخند بسیار مورد پسند در بین افراد واقع شده است.

استفاده از روش های مختلف از جمله روش های ذکر شده در بالا جهت رفع  نامرتبی و یا  تغییر رنگ دندان ها  جهت بازسازی دندان ها و لثه و  ایجاد زیبایی در لبخند شما  تنها یک هدف  به دنبال دارد و آن هم حفظ سلامت دندان ها و ایجاد نظم در آنها بوده  که رازی همچون سلامتی را به همراه دارد.از طرفی می توان گفت با توجه به اینکه اصلاح طرح لبخند و یا ترمیم و  دندان ها با وجود اینکه با مراجعه به دندانپزشکی زیبایی  هزینه آور بوده  و با  زمانی که  به خود اختصاص می دهد پر دردسر  نیز می باشد.پس توصیه ما به شما  مراقبت شدید از دندان هایتان می باشد  تا از بروز آسیب دیدگی در آنها جلوگیری شود.

با  وجود اینکه مراقبت های لازم را انجام دادید اما باز هم دندان ها دچار آسیب دیدگی شدند می توانید سریعاً به دندانپزشک مراجعه کرده  و دندان هایتان را مورد معالجه قرار دهید تا از آسیب دیدگی بیشتر جلوگیری شود.و بیمار باید ین نکته را بداند که  دندان پزشک دوست او  و دندان های او بوده  و تنها هدفش خدمت کردن می باشد و دندانپزشک نیز باید بداند بیمار به وی جهت دستیبابی به سلامت دندان هایش نیاز دارد و فردی مورد اعتماد برای اوست.

جدا از این هر فرد باید این مسأله را در نظر داشته باشد که علاوه بر مراقبت هایی که برای دندان هایش انجام می دهد باید حداقل دو بار در سال به دندانپزشک  مراجعه کرده تا از سلامت دندان ها ی خود اطمینان  حاصل کند.

بیشتر بخوانید : هزینه لمینت دندان  در سال 1400 چه قدر است ؟

یکی از مهمترین شاخه های رشته دندانپزشکی مربوط می شود به دندانپزشکی زیبایی . منظور از این اصطلاح این است که برای بالابردن عملکرد دندان ها و همچنین بهبود یافتن میزان زیبایی انها عملیاتی صورت می پذیرد تا به این هدف نزدیک تر شود.در واقع می توان اینگونه عنوان کرد که یک دندانپزشک در واقع علاوه بر اینکه باید دارای علم کافی باشد باید یک هنرمند نیز باشد. تلفیقی از علم و هنر در دندانپزشک می تواند منجر به کاری با کیفیت در خروجی شود.علاوه بر اینکه هدف از دندانپزشکی بالا بردن سلامت دهان و دندان است هدف بعدی ان بالا بردن میزان زیبایی خنده نیز می باشد.

البته باید گفت که رشته دندانپزشکی زیبایی به صورت تخصصی نداریم و عملا گروهی از دندانپزشکان خودشان در این شاخه در حال فعالیت هستند.مثلا در امریکا هیچگاه این رشته به عنوان یک رشته رسمی در دانشگاه شناخته نشد .در این میان دو تخصص بسیار مهم وجود دارد که نمی توان میان انها و مباحث زیبایی دندان ها ارتباطی قائل نشد. این دو تخصص عبارتند از ارتودنسی و پروتزهای دندانی.برای تخصص گرفتن در این رشته ها باید در ابتدا مدرک دندانپزشکی داشته باشید و سپس به مدت سه سال نیز به ادامه تحصی در ان رشته بپردازید.

از جمله مواردی که در دندانپزشکی ترمیم و زیبایی صورت می پذیرد می توان به درمان های بیلیچینگ و یا سفید کردن دندان ها اشاره کرد.البته امروزه شاهد هستیم که برای سفید کردن دندان ها در داروخانه حتی بدون نسخه پزشک داروهای زیادی وجود دارد اما کاری که یک دندانپزشک در این زمینه انجام می دهد به مراتب تخصصی تر و دارای ماندگاری بالاتری خواهد بود.

منبع : کلینیک دندانپزشکی قیطریه



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 701
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

در این بخش با اصولی که حتما باید برای تمیز کردن پلاکارتودنسی متحرک حتما رعایت کنید آشنا خواهید شد. کسی که اینویزیلاین یا سایر الاینرهای نامرئی دارد حتما باید جهت حفظ بهداشت دهان و دندان در طی ارتودنسی این نکات را رعایت کند.

1. به طور مرتب پلاک های متحرک ارتودنسی را تمیز کنید

تمیز کردن  پلاک متحرک ارتودنسی باید تبدیل به یک عادت برای شما شود. روزانه دو بار این پلاک ها را تمیز کنید. می توانید زمانی که خودتان مسواک می زنید اقدام به تمیز کردنشان کنید. هر دو الاینر یا پلاک خود را با دقت و به یک اندازه به آرامی تمیز کنید.

2. هر وقت اینویزیلاین خود را در آوردید آن را شستشو دهید

به محض اینکه آن ها را برداشتید با آب تمیز آن ها را شستشو دهید. دقت کنید که هیچکاه بدون آبکشی اینویزیلاین ها، آن ها را دوباره روی دندان ها قرار ندهید. زیرا حاوی بزاق دهان شما و باکتری ها هستند که گذاشتن دوباره آن ها بدون آبکشی باعث می شود باکتری ها بیشتر شده، احتمال ایجاد جرم پشت دندان ها بیشتر شود و در نتیجه بوی بد دهان نیز نصیبتان می شود.

3. آن ها را داخل کاسه یا لیوان آب تمیز  قرار دهید

شما در 24 ساعت می توانید 22 ساعت از پلاک شفاف ارتودنسی دندان استفاده کرده و 2 ساعت آن ها را استفاده  نکنید. این 2 ساعت نقش مهمی در مراقبت از ارتودنسی متحرک شما دارد. در این مدت زمان شما باید بعد از شستشوی پلاک ها آن ها را داخل یک ظرف، لیوان یا کاسه کوچک حاوی آب تمیز قرار دهید.

4. مسواک بزنید و نخ دندان بکشید

درست مانند اصول مراقب از ارتودنسی ثابت، برای تمیز کردن پلاک متحرک ارتودنسی نیز باید مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. هر زمان که خواستید چیزی بخورید بعد از برداشتن پلاک های متحرک خود، و اتمام خوراکی، سریعا مسواک بزنید و سپس پلاک های خود را دوباره سرجایشان قرار دهید. با اینکار مانع از پوسیدگی دندان در ارتودنسی خواهید شد.

5. اینویزیلاین های خود را در کاور قرار دهید

یکی از اصول مهم مراقبت از ارتودنسی متحرک قرار دادن اینویزیلاین ها و سایر پلاک های متحرک در کیس یا کاور خودشان است. زمانی که از آن ها استفاده نمی کنید می توانید آن ها را داخل کاورشان قرار داده تا آن ها را فراموش نکنید و گم نشوند.

6. از تمیز کننده اولتراسونیک استفاده کنید

مطالعات علمی نشان داده اند که بهترین راه برای تمیز کردن دستگاه متحرک ارتودنسی استفاده یک دستگاه پاک کننده اولتراسونیک است. این دستگاه در بسیاری از فروشگاه های لوازم خانگی فروخته می شود. این دستگاه به وسیله انتشار لرزش با فرکانس بالا کار می کند. دستگاه اولتراسونیک به تمام شکاف های کوچکی که مسواک نمی تواند در آن جا فعالیت داشته باشد دسترسی پیدا می کند. ما این شکاف های کوچک را  “جعبه ناهار باکتری ها ” می نامیم شما نمی خواهید بدانید چرا ؟

7. برای تمیز کردن پلاک متحرک ارتودنسی آن ها را در محلول شستشوی توصیه شده غوطه ور کنید

هر هفته پلاک های دندان خود را در یک محلول شستشو غوطه ور کنید تا آلودگی ها و جرم های پلاک تان پاک شود. از سرکه سفید هم می توانید به عنوان محلول تمیز کننده استفاده کنید.

بیشتر بخوانید :

قیمت ارتودنسی دندان چه قدر است ؟

راهنمای انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 548
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی فوری یا سریع، روشی درمانی برای مرتب کردن دندان‌های به هم‌ریخته و نامرتب در مدت زمان کوتاه است. این روش، برخلاف انجام ارتودنسی روی دندان‌ها که ممکن است از چندماه تا چندسال طول بکشد، می‌تواند دندان‌های شما را صرف زمان چندساعت تا چندروز کاملا مرتب و یک‌دست کند. به دلیل کوتاه بودن دوره یک‌دست کردن دندان‌ها با این روش، این روش را ارتودنسی فوری می‌نامند. ارتودنسی فوری درواقع یک نوع خاص از روش‌های انجام ارتودنسی با کمک بریس‌ها نیست. در این روش، برای یک‌دست و مرتب نشان دادن دندان‌ها از باندینگ، ونیرهای سرامیکی، روکش‌ها و… یا ترکیبی از روش‌های گفته شده، استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از ارتودنسی فوری

انجام ارتودنسی‌های فوری، به زیبایی لبخند و دندان‌های شما کمک می‌کند و می تواند چهره شما را دلنشین‌تر نشان دهد. بعضی از مزایای استفاده از ارتودنسی فوری عبارتند از:

با انجام این روش، می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن، دندان‌های به هم‌ریخته و نامرتب خود را منظم و زیبا کنید.

این روش، یک روش غیرتهاجمی است یا حداقل به صورت کم‌تهاجمی انجام می‌شود و به دندان‌های اصلی و سالم شما آسیب زیادی وارد نمی‌کند.

انجام این روش، حتی طی یک الی دو جلسه درمانی در مطب، امکان‌پذیر است.

انجام این روش، حتی روی یک دندان هم امکان‌پذیر است و شما می‌توانید با توجه به میزان رضایتتان از دندان‌هایتان، از این روش برای زیباسازی هر تعداد از دندان‌های خود استفاده کنید.

ظاهر دندان‌ها پس از انجام ارتودنسی فوری طبیعی بوده و مخاطب به راحتی متوجه تفاوت دندان‌هایی که روی آن‌ها ارتودنسی فوری انجام شده با دندان‌های طبیعی، نخواهد شد.

بیشتر بخوانید :

·         ارتودنسی ثابت

·         ارتودنسی نامرئی

معایب انجام ارتودنسی فوری

روش‌های انجام ارتودنسی سریع، معمولا عوارض جانبی خاصی ندارند و آسیبی به دندان‌های شما وارد نمی‌کنند. گاه ممکن است پس از انجام ارتودنسی سریع، عفونت‌های باکتریایی خفیفی ایجاد شود که این عفونت‌ها با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، به خوبی مهار و درمان می‌شوند. از معایب ارتودنسی‌های فوری می‌توان به ماندگاری آن‌ها اشاره کرد. ارتودنسی‌های فوری، برخلاف انجام ارتودنسی‌های معمولی که معمولا تاثیر پایدار و مادام ‌العمری دارند، دائمی نیستند و ممکن است پس از گذشت چندسال به تعویض یا ترمیم نیاز داشته باشند.

رفرنس 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 604
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

کارکرد ارتودنسی رنگی مانند ارتودنسی های فلزی است. با این تفاوت که دندان ها از زیبایی بهتری برخوردار است و گرنه تاثیری در روند درمان نخواهد داشت. اما ارتودنسی های رنگی نیاز به مراقبت و رعایت بهداشت بیشتری دارند. با توجه به رنگی بودن بریس ها و براکت ها نیاز است که پس از هر وعده غذایی دندان ها شستشو داده شود و از نخ دندان و مسواک استفاده شود.

رنگ های مختلف ارتودنسی

دست بیمار در انتخاب رنگ ارتودنسی بسیار باز است و می‌تواند هر رنگی با توجه به علایق و سلیقه خود انتخاب کنند. معمولا دختران علاقه زیادی به رنگ‌های صورتی دارند و از رنگ‌های پرکاربرد و محبوب پسران، می توان به رنگ سرمه‌ای اشاره کرد. اگر بریس های رنگی را انتخاب می کنید، حتما باید بهداشت دهان و دندان خود را به نسبت سایر انواع ارتودنسی بیشتر رعایت کنید.

رنگ های نامناسب ارتودنس رنگی

بعضی از رنگ ها در ساخت ارتودنسی رنگی با توجه به عوامل مختلف مناسب نیست که پیش از انتخاب ارتودنسی رنگی باید آنها را مورد توجه قرار داد. استفاده از ارتودنسی زرد باعث می شود که دندان ها نسبت به گذشته زرد تر به نظر برسند و از زیبایی دندان ها کاسته می شود. همینطور استفاده از رنگ های مشکی و تیره می تواند دندان های شما را پوسیده نشان دهد و زیبایی لبخند شما را به خطر بیاندازد. متخصصین ارتودنسی بیشتر توصیه می‌کنند تا از رنگ‌های روشن استفاده شود تا به دندان های شما جذابیت بیشتری بدهد. همین طور بهتر است در هنگام انتخاب رنگ ارتودنسی به رنگ پوست و چهره و حتی چشم های بیمار توجه شود. تا رنگ انتخاب شده با چهره شما متناسب باشد.

بیشتر بخوانید :

انتخاب رنگ در هر جلسه مراجعه

شما می توانید رنگ بریس های ارتودنسی را در هر جلسه مراجعه، متناسب با سلیقه بیمار تغییر دهید. این جلسات برای تنظیم بریس ها و بررسی دندان ها است که عموما هر شش تا هشت هفته یکبار انجام می شود. اما همواره برای انتخاب رنگ ها از پزشک بیمار کمک بگیرید تا بهترین انتخاب صورت بگیرد.

علاقه مندی کودکان به ارتودنس رنگی

ارتودنسی های فلزی به دلیل این که بریس ها بر روی دندان ها رنگ نامناسبی دارد، کودکان را ترغیب به استفاده از بریس های رنگی کرده است. خوشبختانه در دنیای جدید، با کمک گرفتن از بریس های رنگی دیگر نیازی به نگرانی نسبت به این موضوع نیست. برخی از کودکان معمولا به سنین هفت سالگی که می رسند، به نزد متخصص ارتودنسی به دلیل شلوغی دندان هایشان، یا بهم ریختگی دندان ها، دندان های ناهموار، فکین بدشکل یا انواع بایت ها مراجعه می کنند.

مراقبت از ارتودنس رنگی از سایر ارتودنسی ها مشکل تر است؟

ارتودنس رنگی به نسبت سایر انواع ارتودنسی دندان، نیاز به مراقبت بیشتری دارد. این نوع از ارتودنسی به دلیل رنگی بودن بریس ها نیاز به شستشو مکرر دهان و دندان دارد. مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی قندی می تواند عاملی موثر بر درمان دندان ها باشد. در این نوع ارتودنسی، بیمار موظف به پاکیزگی هرچه بهتر دندان ها است. بیمار باید پس از مصرف هر وعده غذایی، دندان ها را نخ دندان بکشد و مسواک بزند.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 688
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

«ارتودنسی لینگوال» یا «ارتودنسی پشت دندان» نوعی ارتودنسی نامرئی است که برای افرادی که از دیده شدن براکت ها بر دندان هایشان ناراضی هستند، می تواند مناسب باشد. این سیستم می تواند برای درمان مشکلات دندانی و فک مانند نامرتبی، ازدحام و شلوغی و کج بودن دندان ها و فاصله بین دندانی به کار رود. در ارتودنسی پشت دندان فشار کمتری به دندان ها وارد می شود که این امکان را به دندان ها می دهد که آزادانه تر جا به جا شوند. اما هر چه نیروی فشار وارد شده بر دندان ها کمتر باشد، نیاز به جلسات تنظیم براکت ها بیشتر خواهد شد.

مزایای ارتودنسی پشت دندان

ارتودنسی پشت دندانی مزایای زیادی نسبت به سایر روش های ارتودنسی دارد که به توضیح آنها می پردازیم:

این ارتودنسی قدرت مانور بیشتری برای درمان مشکلاتی مانند بستن فاصله بین دندان ها، تغییر ارتفاع دندان ها و چرخش آنها دارد.

این براکت ها به صورت ثابت بر دندان ها قرار می گیرند؛ در نتیجه ارتودنتیست نسبت به ارتودنسی متحرک کنترل بیشتری بر دندان ها دارد.

در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، اگر دندان ها دچار تغییر رنگ شوند در معرض دید قرار ندارند.

بیمار در این سیستم می تواند رنگ، جنس و قیمت ارتودنسی را به دلخواه خود انتخاب کند.

این سیستم می تواند برای همه طیف های سنی مناسب باشد.

بیشتر بخوانید: ارتودنسی متحرک چیست ؟

معایب ارتودنسی پشت دندان

ارتودنسی پشت دندان مانند همه انواع ارتودنسی درکنار مزایایی که دارد، معایبی نیز دارد که به  توضیح آنها می پردازیم:

یکی از مهم ترین معایب ارتودنسی پشت دندان، بالا بودن هزینه درمانی آن است؛ زیرا براکت ها به صورت سفارشی و در لابراتور ساخته می شوند؛ همچنین نیاز به ویزیت های مکرر در این درمان نسبت به ارتودنسی فلزی هستند.

تمیز کردن دندان ها در این روش کمی دشوارتر است و نسبت به ارتودنسی فلزی نیاز به زمان بیشتری برای تمیز کردن دارد. در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان امکان بروز آسیب های دندانی و لثه وجود دارد.

چون براکت ها در پشت دندان ها قرار دارند ممکن است برای فرد آزاردهنده باشند؛ همچنین ممکن است تا دو هفته اول دچار مشکلات تکلم و غذا خوردن بشوید که این مشکلات به مرور از بین می روند و بعد از آن به وجود براکت ها عادت خواهید کرد.

ارتودنسی پشت دندانی برای درمان همه مشکلات دندانی و فک نمی تواند مناسب باشد و طول مدت درمان در این روش طولانی تر از سایر روش های درمانی است.

این سیستم می تواند به زبان، بخش های داخل گونه ها و لثه ها برخورد کند و باعث آزردگی و ناراحتی جزئی شود.

هر متخصص ارتودنسی قادر به ارائه ارتودنسی پشت دندانی نیست.

بیمار باید زمان طولانی را برای هر ویزیت سپری کند.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 571
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

این  نوع ارتودنسی دندان همانطور که از نامش پیداست، از انواع ارتودنسی هایی است که طول درمان در آن کوتاهتر است. با این درمان می‌توان مشکلات دندان ها را طی ۶ ماه اصلاح کرد. این روش بیشتر برای اصلاح ناهنجاری های دندان های جلو به کار می‌رود.در این روش از وسایل ارتودنسی معمولی هم چون فلز، سرامیک و بریس های شفاف استفاده می‌شود.

مزایای ارتودنسی ۶ ماهه

این ارتودنسی در مقایسه با سایر ارتودنسی ها دارای مزایا و منافع زیادی است. برخی از آن ها عبارتند از:

سریع تر بودن طول درمان:

این درمان تقریباً ۶ ماه به طول می‌انجامد. این در حالی است که ارتودنسی ثابت حدوداً ۱۲ الی ۱۸ ماه طول می‌کشد. این درمان بدین دلیل سریعتر است که تنها به صاف کردن دندان های جلو می‌پردازد. سریعتر بودن آن به معنای حرکت سریع تر دندان ها نیست.

عدم پیوستگی براکت ها:

در ارتودنسی ۶ ماهه، براکت ها شفاف و سیم ها به رنگ دندان ها هستند. این ترکیب رنگ باعث عدم مشاهده آن می‌شود. این براکت ها هم در ارتودنسی و هم در درمان کلی کاربرد دارند.

هزینه پایین تر:

این ارتودنسی به دلیل هزینه بریس، مدت زمان درمان و تجویز متخصص ارتودنسی از هزینه کمتری نسبت به سایر روش ها برخوردار است.

بیشتر بخوانید :

معایب ارتودنسی ۶ ماهه

این ارتودنسی علاوه بر مزایایی که دارد بی عیب و نقص نیست. به عنوان مثال:

این ارتودنسی تنها مشکلات دندان های جلو را درمان می کند و نحوه قرارگیری دندان ها با استقاده از این روش درمان نمی‌شود و بهبود نمی‌یابد. با درمان های ارتودنسی معمولی می‌توان مشکلات و ناهنجاری های کلی فک و دندان را اصلاح کرد و باعث هماهنگی و عملکرد بهتر دندان ها شد.

از عمده معایب ارتودنسی ۶ ماهه این است که همه بیماران از محدودیت های بریس آگاه نیستند و انتظارات آن ها چیزی فراتر از نتایج درمان است؛ از این رو به بیماران توصیه می‌شود قبل از شروع درمان اطلاعات لازم و کافی را در این خصوص به دست آورند و با علم و آگاهی کامل به انجام این ارتودنسی بپردازند.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 623
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی ژله ای به طور کلی روش بسیار موثر و کارآمدی است. این روش در مرتب کردن وضعیت دندان ها بسیار اثربخش است. در صورتی که مشکلات و ناهنجاری دندان ها جزئی باشد و شدید نباشد می توان از این روش استفاده کرد. هنگامی که در ارتودنسی به کشیدن دندان یا عمل جراحی فک نیازی نباشد نیز می توان از این روش بهره گرفت.

این ارتودنسی برای کسانی که مایل نیستند هزینه زیادی برای درمان کنند، مناسب نیست. لازم به ذکر است که این روش با توجه به عوارض کم و فواید بی شماری که برای بزرگسالان به دنبال دارد، کاملاً قیمتی منصفانه دارد.

مزایای ارتودنسی ژله ای

همواره سعی بر این است که درمان در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود و در جلسات ویزیت، آموزش و اطلاعات کافی به بیمار داده شود.

این پلاک ها متحرک هستند و در هنگام غذا خوردن، مسواک زدن و کشیدن نخ دندان قابل جابه جایی است؛ از این رو بهداشت دهان و دندان در طی این مدت می تواند به خوبی رعایت شود.

با توجه به اینکه این پلاک ها متحرک هستند، رژیم غذایی همانند قبل از دوره درمان است و به راحتی می توان غذای دلخواه را میل کرد.

این پلاک ها نامرئی هستند و به دلیل غیرقابل مشاهده بودن، اطرافیان متوجه درمان فرد نمی شوند.

از آن جا که در ساخت این پلاک ها هیچ سیم یا براکتی به کار نرفته است، در جلسات منظم و دوره ای نیاز به زمان زیادی برای چکاپ نیست.

این پلاک ها شفاف و بی رنگ هستند و دیگر نشانی از سیم و بریس در این ارتودنسی به چشم نمی خورد.

با این ارتودنسی دیگر نیازی به مراجعه زیاد به مطب متخصص ارتودنسی نیست. می‌توان هر ۶ هفته یکبار به مطب مراجعه کرد.

زمان درمان در مقایسه با روش های دیگر بسیار کمتر است.

عدم احساس درد زیاد، یکی دیگر از مزایای استفاده از این ارتودنسی است. بر خلاف ارتودنسی سنتی که براکت و بریس و سایر اجزاء ارتودنسی سبب ایجاد زخم و درد در دهان می شوند، این ارتودنسی به خاطر ویژگی های منحصر به فردی که دارد، مانع از آسیب می شود و فرد به راحتی می تواند دوره درمان را سپری کند.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی کودکان

معایب ارتودنسی ژله ای یا نامرئی

ارتودنسی نامرئی علاوه بر مزایای فراوانی که با خود به همراه دارد، بی عیب و نقص نیست و دارای معایبی نیز هست. از جمله این معایب می توان موارد زیر را نام برد:

هزینه بالا:

یکی از عمده ترین معایب این ارتودنسی هزینه بالا و گرانی آن است. با توجه به اینکه شرکت های بیمه این درمان را تحت پوشش قرار نداده اند و هیچ هزینه ای بابت آن پرداخت نمی کنند؛ لذا بیمار باید کل هزینه را شخصا متقبل شود و آن را بپردازد.

استفاده مداوم آن در بیشتر ساعات شبانه روز:

پلاک های شفاف در این ارتودنسی باید حدود ۲۰ الی ۲۲ ساعت در شبانه روز روی دندان ها قرار داده شوند و تنها زمان غذا خوردن و تمیز کردن دهان بیرون آورده شوند.

عادت کردن به پلاک ها:

حضور این پلاک ها در دهان می تواند در ابتدا آزادهنده باشد. ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد تا فرد به وجود این پلاک ها عادت کند.

احتمال گم شدن و آسیب دیدن پلاک ها:

یکی دیگر از معایب این ارتودنسی این است که با توجه به متحرک بودن آن و خارج شدن آن از دهان، امکان گم شدن یا شکستن آن ها بسیار زیاد است.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 570
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

قیمت کاشت دندان به بنابر هزینه های زیر محاسبه می شود:

نوع ایمپلنت

هزینه پزشک معالج و هزینه لابراتوار دندانپزشکی

در صورتیکه نیاز به جراحی های بازسازی باشد به هزینه این جراحی ها به قیمت کاشت دندان اضافه خواهد کرد.

نکته: در هر درمان در شرایط معمول حداقل نیاز به پنج قطعه ایمپلنت می باشد:

دو عدد از این قطعات برای همیشه در دهان بیمار باقی خواهد ماند.

سه عدد از قطعات جهت فرم دادن لثه و مراحل قالب گیری استفاده می شود.

قطعات ایمپلنت با توجه به برند و کارخانه سازنده قیمت متفاوتی دارد.

علاوه بر قیمت قطعات، هزینه دندانپزشک متخصص و هزینه لابراتوار سازنده نیز به هزینه ها اضافه می شود.

استخوان فرد همواره بستر کاملا مناسب برای کاشت نمی باشد و ممکن است نیاز به جراحی های بازسازی داشته باشد از جمله سینوس لیفت و پودر استخوان

هزینه ایمپلنت دندان براساس تعداد ایمپلنت مورد نیاز ، پیوند استخوان و عوامل دیگر متغیر است ، اما با گذشت زمان ، هزینه جایگزینی دندان با ایمپلنت می تواند کمتر از روش های دیگر مانند جایگزینی با پروتز متحرک باشد.

بیشتر بخوانید :

هزینه ایمپلنت به فاکتورهاى مختلفى بستگى دارد از جمله:

نوع و برند ایمپلنت

برندهاى بسیار مختلفى امروزه در بازار موجود است که کیفیت و قیمت انها متفاوت است و مسلمأ قسمتى از تفاوت هزینه مربوط به انتخاب نوع ایمپلنت است.

تخصص و تجربه دندانپزشک

اینکه درمان توسط دندانپزشک عمومى انجام شود و یا توسط متخصص در هزینه درمان موثر است . در خصوص درمان ایمپلنت دو مرحله جراحى و ساخت روکش وجود دارد که مرحله جراحى ان توسط متخصصین جراح فک و صورت یا متخصص پریو ( جراح لثه) انجام مى شود و مرحله ساخت روکش ان توسط متخصصین پروتز . البته در بیشتر مراکز تمامى درمان توسط دندانپزشک عمومى هم قابل انجام است که مسلما هزینه و دستمزد پایینترى دارد .

هزینه لابراتوار

این هزینه در مرحله ساخت روکش ایمپلنت و مربوط به کارهاى لابراتوارى است . قاعدتا لابراتورهاى مختلفى وجود دارند که کیفیت کار انها و در نتیجه هزینه کار انها متفاوت است و این مربوط به دقت در جزییات فرم و شکل و زیبایى روکش نهایى ایمپلنت مى شود.

بیشتر بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 578
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

بسیاری از بیمارانی که به تازگی از ارتودنسی استفاده می‌کنند، نگران تنظیم بریس‌ها در طول درمان هر 6 تا 8 هفته یک بار هستند. مطمئن باشید که این روند بسیار خوشایندتر از چیزی است که به نظر می‌رسد. هنگامی که برای قرار ملاقات‌های منظم خود به مطب دندانپزشکی مراجعه می‌کنید، متخصص ارتودنسی شما در واقع بریس‌ها را سفت نمی‌کند. آنچه که واقعا انجام می‌دهد این است که آن‌ها را تنظیم می‌کند تا به حرکت تدریجی دندان‌ها و هدف نهایی ایجاد لبخند بی‌عیب و نقص، کمک کند.

زمانی که برای سفت کردن بریس‌ها مراجعه می‌کنید، چه اتفاقی می‌افتد?

در اینجا چیزی که باید در مراجعه تنظیم کردن سیم ارتودنسی خود انتظار داشته باشید، مطرح شده است:

در ابتدا، متخصص ارتودنسی‌تان، لیگاتورهای شما را برمی‌دارد، یعنی بست‌های الاستیک کوچک که آرچ ایرها را به براکت و یا بریس‌ها می‌بندند.

سپس آرچ وایر شما را برمی‌دارد.

بعد از آن، متخصص ارتودنسی شما را معاینه خواهد کرد. او تعیین خواهد کرد که آیا به چیز جدیدی از جمله یک آرچ وایر جدید، نوارهای منحنی که برای ادامه حرکت دندان‌ها روی آرچ وایر قرار می‌گیرند، پاور چین ، یا کش نیاز دارید یا خیر.

سپس، آرچ وایر (جدید یا قبلی) را همراه با لیگاتورهای جدید به براکت‌های شما باز می‌گرداند. اگر این مراجعه یکی از اولین تنظیمات شما باشد، این بخش ممکن است باعث چند ساعت درد پس از مراجعه‌تان شود. به دلیل فشارهای ایجاد شده بر روی دندان‌ها در زمان قراردهی لیگاتورهای جدید، بریس‌های شما احساس سفت‌تری خواهند داشت.

بیشتر بخوانید :

نکاتی برای کاهش درد تنظیم کردن سیم ارتودنسی

در اینجا برخی از راهنمایی‌های مفید و درمان‌های خانگی برای کاهش درد ناشی از تنظیم کردن سیم ارتودنسی آمده است:

دهان خود را با دهانشویه آب نمک گرم شستشو دهید. 1 قاشق چای خوری نمک را در 8 اونس آب گرم حل کنید و دهان خود را شدیدا با آن بشویید.

موم ارتودنسی بر روی بریس‌های خود قرار دهید. از مومی که متخصص ارتودنسی به شما داده است، به اندازه یک نخود جدا گیری کنید، آن را به شکل یک توپ گرد کنید و روی ناحیه‌ای از بریس‌ها که باعث ناراحتی شده است قرار دهید.

تیلنول یا ایبوپروفن مصرف کنید. اگر حساسیت شدید است، از مقداری تیلنول یا ایبوپروفن به میزانی که برای سردرد مصرف می‌کنید، استفاده نمایید. این داروها به کاهش درد کمک خواهند کرد.

غذاهای نرم بخورید. اگر غذا خوردن برای شما ناراحت کننده است، به یاد داشته باشید که این وضعیت هم طبیعی و هم موقت است. سعی کنید از غذاهای نرم‌تر مانند موز، اسموتی و سیب زمینی پخته استفاده کنید.

با مسواک نرم مسواک بزنید. استفاده از یک مسواک دارای برس‌های نرم، به کاهش درد ناشی از بریس‌ها کمک می‌کند. برای کسب بهترین نتایج، از مسواک برقی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید : قیمت ارتودنسی چه قدر است ؟



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 666
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

خبر خوب این است که درد و ناراحتی آفت دهان را می توان با درمان های نسخه ای و غیر نسخه ای و حتی داروهای خانگی که به راحتی در دسترس هستند کاهش داد.

در ساده ترین حالت زخم های جزئی بدون مداخله بهبود می یابند و ناپدید می شوند. در موارد دیگر نیز تمرکز بیشتر بر روی برطرف کردن یا کاهش علائم است تا درمان قطعی. به عنوان مثال سعی می شود که التهاب کاهش یابد و یا از بروز علائم ثانویه پیشگیری شود. در هر صورت درمان آفت دهان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • دهانشویه های استروئیدی
  • بی حس کننده های موضعی
  • پمادهای ضدعفونی کننده یا شستشو دهنده
  • یا مکمل های غذایی

درمان های پزشکی در موارد شدید تر

موارد شدیدتر یا مداوم زخم آفت دهان باید توسط پزشک یا دندانپزشک بررسی شود تا شرایط به طور کامل ارزیابی شود. در این موارد ممکن است درمان ها یا روش های زیر جهت تسکین علائم آفت دهان بکار گرفته شود:

چه عفونت باکتریایی وجود داشته باشد یا نداشته باشد، ممکن است برایتان آنتی بیوتیک تجویز شود تا التهاب یا تحریک بافت به دنبال التهاب به حداقل برسد.

ممکن است برای تسکین درد و تحریکات بافتی داروی مسکن موضعی تجویز شود.

گاهی اوقات فعال و حساس بودن بیش از حد سیستم ایمنی باعث زخم آفت می شود بنابراین تجویز داروهای موضعی سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند کورتون ممکن است به درمان آن کمک کنند.

در موارد مخصوصاً شدیدتر یا عودکننده باید به یک کلینیک دندانپزشکی مراجعه شود که ممکن است داروهای سیستمیک را به جای داروهای موضعی (موضعی) در نظر بگیرد.

بیشتر بخوانید : بلیچینگ دندان

درمان های خانگی آفت دهان

  • درمان خانگی زیر را می توان سه یا چهار بار در روز دنبال کرد:
  • دهان خود را با آب ولرم و نمک یا دهانشویه های غیرالکلی شستشو دهید.
  • به طور مشابه مخلوطی از یک واحد پراکسید هیدروژن و یک واحد آب درست کنید تا دهان خود را با آن شستشو دهید
  • مقدار کمی منیزیوم هیدروکسید را روی زخم بمالید.
  • در صورت درد، داروهای ضد درد بدون نسخه تهیه کنید

چه موقع به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کنیم؟

زخم های شایع آفت دهان معمولاً بدون نیاز به درمان پزشکی بهبود می یابند. و همانطور که ذکر شد موارد شدیدتر یا مکرر با روش های ممکن است کاهش یابد ، اگرچه اینها زخم را به صورت قطعی درمان نمی کنند.

اگر هر یک از موارد زیر را پس از روش های خانگی یا درمان های رایج تجربه کردید به دندانپزشک یا پزشک مراجعه کنید:

  • اگر بیش از 2 هفته بهبودی حاصل نشد.
  • اگر آفت دهان بدتر شد (مخصوصا به دنبال درمان خانگی)
  • اگه بیش از 2 یا 3 بار در سال زخم شکل گرفت یا عود کرد
  • اگر با علائم دیگری مانند تب ، اسهال ، سردرد یا بثورات پوستی همراه است.
  • اگر فکر می کنید که آفت علامت و شنانه یک بیماری دیگر است

چگونه می توان از زخم های شانکر جلوگیری کرد؟

بیشتر اوقات علت آفت دهان ناشناخته است. تا وقتی ندانید که چه عواملی باعث بروز این زخم ها می شوند ، نمی توانید از بروزشان جلوگیری کنید. اما اگر متوجه شویم که چه عواملی باعث بروز آفت می شوند، می توانیم به راحتی از بروز و شکل گیری آن ها پیشگیری کنیم.

بیشتر بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 666
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

بسیاری از کودکان عادت به مکیدن انگشت شست دست و پای خود دارند و در بیشتر این کودکان این عادت قبل از دوسالگی خود به خود برطرف می‌شود اگر این عادت طولانی شد حتما باید به دندانپزشک مراجعه کرد تا راهکارهایی برای این مشکل ارائه دهد تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.

به دهان بردن انگشت شست و مکیدن آن عادت طبیعی تمام کودکان است که تا سال‌ها نیز ترک نمی‌شود. مکیدن انگشت شست واکنشی طبیعی در کودکان است که ممکن است سودمند یا مضر باشد. مکیدن انگشت شست یا دیگر انگشتان دست و پا و مکیدن پستانک یا اشیاء دیگر احساس امنیت یا شادی به نوزادان می‌دهد و کمک می‌کند تا جهان پیرامون خود را بهتر بشناسند. خردسالان با مکیدن خود را آرام می‌کنند و به خواب شیرین فرو می‌روند. اکثر نوزادان این عادت بی‌ضرر را قبل از دو سالگی بدون هیچ نگرانی یا مداخله‌ای کنار می‌گذارند، در این بین عادت مکیدن آنقدر در برخی کودکان شدید یا پرتکرار می‌شود که به یک مشکل دندانی و اجتماعی تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید : دندانپزشکی بارداری

دلیل مکیدن انگشت در کودکان

نوزادان واکنش‌های مکیدن طبیعی‌ دارند که باعث می‌شود کودک انگشت شست یا هر یک از انگشتان را وارد دهان کند، این واکنش گاهی حتی پیش از تولد شروع می‌شود. از آنجایی که عادت مکیدن احساس امنیت و آرامش به کودک می‌دهد، در نهایت به عادتی تبدیل می‌شود که کودک برای آرام کردن یا به خواب رفتن به آن روی می‌آورد.

آسیب دیدن دندان‌ها در اثر مکیدن انگشت شست و پستانک

مکیدن انگشت شست و پستانک می‌تواند به دندان‌ها آسیب می‌زند. در ادامه بعضی از عوارض ناشی از مکیدن طولانی مدت پستانک یا انگشت شست را بررسی می‌کنیم.

اختلال فک

پستانک در اندازه‌ها و شکل‌های مختلف وجود دارد که اکثر آن‌ها مناسب نگه داشتن در دهان نیستند. بنابراین میکدن پستانک یا انگشت شست به مرور باعث بروز اختلال در فک‌های در حال رشد می‌شود.

پوسیدگی دندان

بسیاری از والدین سعی می‌کنند تا فرزندشان را با آغشته کردن پستانک به عسل یا خوراکی شیرین دیگری آرام کنند. باکتری‌های دهان از مواد قندی تغذیه می‌کنند و اسیدهای مخربی را تولید می‌کنند. این اسیدها به مینای دندان حمله می‌کنند و در نتیجه دندان کودک دچار پوسیدگی یا کرم خوردگی می‌شود.

بیشتر بخوانید : ترمیم دندان پوسیده

کج شدن دندان            

دندان در حال رشد به دلیل مکیدن انگشت شست و پستانک کج می‌شود و ظاهر نازیبایی پیدا می‌کند. به علاوه مکیدن انگشت شست و پستانک در سنین بالاتر احتمال نیاز به ارتودنسی دندان را افزایش می‌دهد.

روش‌های دندانپزشکی برای ترک عادت مکیدن انگشت

گارد شست

گارد (محافظ) انگشت شست به کودکانی توصیه می‌شود که می‌خواهند عادت مکیدن انگشت شست را ترک کنند، اما ترک عادت برایشان دشوار است. این وسیله برای کودکان 3 تا 12 ساله مناسب است، بستن آن راحت است و کودک می‌تواند 24 ساعته از آن استفاده کند. گارد شست بدون ایجاد محدودیت برای بازی کردن یا استفاده از دست به تدریج باعث می‌شود که کودک این عادت را کنار بگذارد.

بریس ثابت سقف دهان

برای ترک عادت مکیدن انگشت از وسایل مخصوصی مانند بریس ثابت سقف دهان یا وسایل متحرک استفاده می‌شود. بریس ثابت سقف دهان وسیله فلزی کوچکی است که داخل دهان گذاشته می‌شود و به دندان‌های بالا متصل می‌گردد، البته استفاده از آن هنگام خوابیدن توصیه نمی‌شود. سیم‌های نیم دایره‌ای این وسیله مانع از رسیدن انگشت به لثه‌های پشت دندان‌های جلو می‌شود. با جلوگیری از این تماس کودک دیگر لذتی از مکیدن انگشت نمی‌برد و در نتیجه دیگر دلیلی برای ادامه دادن به این کار ندارد. در واقع این دستگاه غالباً در همان روز اول موثر واقع می‌شود.

منبع : کلینیک دندانپزشکی کودکان

رفرنس کلینیک دندانپزشکی جنت اباد



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 548
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

به طور کلی زمان شل شدن براکت ها یا افتادن آن ها مجموعه اقدامات زیر را در نظر داشته باشید تا بتوانید در کوتاهترین مان ممکن آن را تعمیر یا تعویض کنید. با اینکار مدت زمان ارتودنسی افزایش پیدا نخواهد کرد. مهم ترین مراحل حین شکستن براکت های ارتودنسی عبارتند از:

اول: آرام و ریلکس باشید!

اولین چیزی که باید بدانید این است که اغلب اوقاتی که براکت می شکند یا شل می شود هیچ مورد اورژانسی و فوری در کار نیست و شما هم اولین نفری نیستید که با این مشکل مواجه میشوید و قطعا آخرین نفر هم نخواهید بود. حتی در طول دوره درمان ممکن است باز هم با این مشکل روبرو شوید پس آرام باشید. حتی اگر ارتودنسی لینگوال یا دیمون انجام داده اید باز هم باید در وهله اول آرامش خود را حفظ کرده  و آرام باشید زیرا اصلاح، تعمیر یا تعویض براکت به راحتی توسط متخصص ارتودنسی انجام داده میشود.

بعد از حفظ آرامش مراقب باشید که براکت ارتودنسی شکسته شده را به هیچ عنوان قورت ندهید یا سعی نکیند که براکت شل شده را با زور و اعمال نیرو بز روی دندان باز کنید.

دوم: میزان آسیب را ارزیابی کنید

خیلی با دقت و توجه زیاد به براکت نگاهی بیندازید و ببینید که دقیقا چه بلایی سر براکت آمده است. آیا فقط شل شده یا شکسته شده؟ اگر سیم ارتودنسی مشکلی ندارد و سرجایش است آن را دستکاری نکنید. سیم را به آرامی از داخل براکت به عقب برانید.

اگر براکت شکسته و احتمال میدهید که به لثه یا زبان شما آسیب می رساند واکس یا موم ارتودنسی را برداشته و مقداری از آن را به دور براکت و بخش تیز آن بزنید تا بتوانید به موقع خود را به متخصص ارتودنسی برسانید. اگر براکت کاملاً شل شده است و ممکن است خود به خود بیافتد آن را خودتان بردارید و تا موقع مراجعه به مطب ارتودنتیست خود آن را در یک جای مشخص نگهداری کنید.

سوم: همه براکت ها و سیم ارتودنسی را چک کنید

همانطور که در بخش قبل گفتیم، اگر سیم همچنان به براکت وصل شده بود ، آن را به آرامی به عقب برگردانید و با موم ارتودنسی ایمن کنید. اما اگر سیم نیز پاره شده و بیرون زده یا دراز است سیم را از جایی که دراز شده در فاصله کمی از دندان کات کنید. سپس سر تیز یا برآمده سیم را با موم بپوشانید.

چهارم: با متخصص ارتودنسی خود تماس بگیرید و یک وقت ملاقات بگیرید

بلافاصله بعد از ایمن کردن براکت شل شده ارتودنسی یا شکسته شده با متخصص ارتودنسی خود تماس بگیرید و جزئیات آسیب وارد شده را به او بگویید تا او یک قرار ملاقات برای شما در نظر بگیرد. اگر براکت شکسته شده باشد و یا سیم همراه با آن شل شده باشد یک وضعیت اورژانسی است و باید در نزدیک ترن فرصت ممکن به مطب متخصص بروید اگر نه برای رفتن به مطب عجله نکنید.

بیشتر بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 661
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

اولین مرحله مهم از درمان ارتودنسی تشخیص این است که چه کاری باید انجام شود. درمان اغلب شامل برداشتن دندان ها برای از بین بردن ازدحام است، یعنی زمانی بیشتر دندان کشیده می‌ شود که ازدحام در فک وجود داشته باشد و یا فک به قدری کوچک باشد که هیچ فضایی برای حرکت کردن دندان ها درونش وجود نداشته باشد.

هدف از کشیدن دندان در ارتودنسی

یک راه حل اساسی برای ایجاد فضای لازم برداشتن و کشیدن دندان ها است تا اجازه دهد بقیه دندان را به درستی حرکت کرده و در جای درستشان ثابت شوند، دندان هایی که بیشتر به دلیل ارتودنسی برداشته می شوند عبارت اند از:

·         اولین دندان های پرمولر

·         این دندان ها دقیقا بین کاسپین چشم و زیر چشم قرار دارند.

·         دندان های مولر

·         بزرگترین دندان های پپشتی هستند.

·         در برخی موارد می توان دندان های پرمولار را از بین برد بدون اینکه مشکلی ایجاد شود.

در ارتودنسی دندان های شلوغ کدام دندان را می شکند

در مورد دندان های شلوغ که به کشیدن نیاز دارند، به دلیل شلوغی قابل توجه، تراز کردن اولین پرمولر ها برای روند صحیح درمان ضروری است؛ بنابراین اولین پرمولر ها باید برداشته شوند. ارتودنسی با پرمولر دوم کامل شده و به جای فضاهای پر مولار منتقل می ‌شود و دندان های جلو به درستی تراز می شوند.

کشیدن دندان ها با حفظ استخوان

باور کنید یا نه برداشتن و کشیدن دندان یک هنر واقعی است، با تجربه یک پزشک دندانپزشک و ارتودنسی انجام می شود. این پزشک باید دندان ها را طوری بکشد که هیچ آسیبی به استخوان وارد نشود و استخوان همانگونه که هست حفظ شود. خوشبختانه سال ها تحقیق مبتنی بر شواهد، منجر به تکنیک‌ های مدرن ثابت شده است که اگر در حین کشیدن کمی از حجم استخوان کم شود، می توان با استفاده از تکنیک های مختلفی مانند قرار دادن مقدار کمی از مواد پیوند استخوان آن را درمان کرد.

بیشتر بخوانید :

·         ارتودنسی متحرک چیست ؟

·         ارتودنسی نامرئی چیست ؟

در کشیدن دندان رعایت چه نکاتی ضروری است

نکته مهمی که در کشیدن دندان ها باید در نظر گرفت حفظ قرینگی دندان ها هستند، یعنی اگر دندانی در فک پایین سمت راست کشیده می ‌شود، باید در فک بالا سمت چپ هم این اتفاق بیفتد تا حفظ قرینگی انجام شود، همچنین ممکن است برای درمان چهار دندان کشیده شود که بسته به شدت مشکل در فرد این اتفاق می افتد.

کدام دندان ها را نباید کشید

پزشک ارتودنسی تلاش می ‌کند که دندان های جلویی را به هیچ عنوان نکشد؛ مگر اینکه خرابی یا پوسیدگی شدید رویش وجود داشته باشد. متخصص ارتودنسی باید بداند که دندان های سالم نباید برای کشیدن انتخاب شوند، اگر تمام دندان‌ های فرد سالم بود و هیچ پوسیدگی و خرابی روی دندان هایش نداشت، باید دندان های عقبی را انتخاب کند.

 

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 613
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

متأسفانه، عوامل وجود دارد که بزرگسالان را ترغیب می کند تا به طور کلی از بریس خودداری کنند. در حالی که برخی از آنها تصورات غلط و عدم درک صحیح هستند، افرادی نیز وجود دارند که به دلایل اجتماعی و شخصی از این کار خودداری می کنند. با این حال، پیشرفت ها و فن آوری های جدید در ارتودنسی تأثیر موضوعات زیر را کاهش داده است.

ناراحتی جسمی و اجتماعی

با توجه به اینکه بیشتر بریس ها در کودکان یا نوجوانان دیده می شوند، بزرگسالان از فکر استفاده از بریس های دندان ناخوشایند هستند. ترس از قضاوت یکی از مهمترین دلایلی است که بزرگسالان از استفاده از بریس برای اصلاح دندان های خود اجتناب می کنند. با این حال، تحولاتی رخ داده است که باعث بهبود طراحی بریس ها شده و باعث احتیاط بیشتر می شود. برخی از بریس ها کمتر نفوذ کرده و تقریبا دیده نمی شوند.

بیشتر بخوانید :

تغییر شیوه زندگی و رژیم غذایی

بزرگسالان همچنین نگران تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی خود پس از نصب مجهز به بریس های دندانی هستند. درست است، اجتناب از برخی غذاها هنگام پوشیدن بریس برای جلوگیری از لک شدن دندان یا آسیب دیدن براکت و سیم ضروری است. اگر چه این ممکن است در ابتدا کمی ناراحت کننده باشد؛ اما بیشتر بیماران خیلی سریع به عادات غذایی جدید خود عادت می کنند. همچنین مهم است که به یاد داشته باشید که بریس ها دائمی نیستند و در نهایت برداشته می شوند.

استفاده از بریس برای مدت زمان طولانی بیشتر

بزرگسالان برای اصلاح ناهماهنگی ها مجبور نیستند بیش از نوجوانان از بریس استفاده کنند. به محض نصب بریس ها، به شما دستورالعمل ها و بهترین شیوه های مراقبت از آنها داده می شود. اگر این دستورالعمل ها را با دقت دنبال کنید، می توانید از پوشیدن بریس ها بیش از آنچه انتظار می رود، خودداری کنید. در مورد انتظارات پس از داشتن مهاربند بیشتر بدانید تا هنگام نصب آمادگی بیشتری داشته باشید.

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 581
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

خوردن

تراز بندی صحیح دندان ها بر توانایی غذا خوردن تأثیر می گذارد و بنابراین بر سلامت کلی تأثیر می گذارد. اگر دندان ها شلوغ باشد، نمی توانیم غذا را به خوبی جویدیم. مردم همیشه تمایل به خوردن غذاهای نرم و جویدنی دارند. این امر در طولانی مدت منجر به سو تغذیه می شود و مشکلات دندان و لثه را بدتر می کند؛ بنابراین به فرد توصیه می شود که به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کند. و یکی از روشهای ارتودنسی دندان را انتخاب کنند.

تنفس صحیح

استفاده از نی برای مدت طولانی می تواند باعث باریک شدن فک بالا شود و باعث شود کودک به جای بینی از طریق دهان نفس بکشد. این مشکل با استفاده از مهاربندها به طور خودکار اصلاح می شود.

خوب صحبت کردن

کودک در گفتار کمی مشکل دارد، زیرا دندان ها به درستی جا نمی شوند. عدم توانایی در صحبت صحیح ممکن است بر روان کودک تأثیر بگذارد و او جرات کافی برای به اشتراک گذاشتن با همکاران خود را نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید :

ظاهر زیبا

دندان های تیره به دلیل ل، دندان های دندانه دار و تراش خورده و … مشکلاتی هستند که بدون اصلاح راحت نمی توان آن ها را ترک کرد و با آنها سازگار شد. والدین باید بدانند که فرزندانشان به دندانهای کج، شلوغ و ظاهر دندان اهمیت می دهند.

در جدیدترین نظرسنجی انجام شده توسط مرکز بهداشت جهانی، نشان داد که 50 درصد دختران و پسران از 12 تا 17 سال به دلیل مشاهده دندان های خود مایل به مراجعه به دندانپزشک هستند و ظاهر دندان های کودکان ممکن است سطح مدرسه آنها را تحت تأثیر قرار دهد، زیرا آنها از آن شرمسار هستند و در کلاس معلمان خود شرکت نمی کنند و به آنها پاسخ نمی دهند، این باعث می شود معلمان تصور ناخوشایندی درباره آن ها داشته باشند، مانند عدم علاقه یا حماقت.

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 577
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

در صورت احساس درد بعد از نصب براکت ها روی دندان لازم است اقداماتی انجام شود، از جمله:

  • استفاده از غذاهای نرم همچون سوپ، پوره سیب زمینی، پنیر و … در چند روز اول درمان
  • استفاده ار مسکن
  • تهیه موم دندانپزشکی و گذاشتن روی نواحی احساس درد
  • عدم مصرف نوشیدنی های ترش و اسیدی همچون آب لیمو
  • شست و شوی دهان با آب و نمک
  • استفاده از داروهای بی حسی موضعی دهان
  • درد براکت ها چقدر طول می کشد؟

درد نصب براکت ها روی دندان در طی چند روز باید برطرف شود. وقتی فرد به وجود براکت در دهان عادت می کند، احساس خوبی به آن خواهد داشت. پس از گذشت ۶ ماه دیگر حتی وجود براکت ها و دستگاه ارتودنسی در دهان حس نخواهد شد.

یک ماه بعد از شروع درمان ممکن است درد خفیفی را احساس کنید که این امر کاملاً طبیعی است. با مرور زمان درد به طور کامل برطرف می شود. جای هیچ نگرانی وجود ندارد. همیشه باید به خاطر داشت که برای داشتن دندان های سالم و مرتب تحمل درد و ناراحتی جزء لاینفک درمان خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

تحمل درد ارتودنسی

تحمل درد در همه افراد یکسان نیست و بستگی به آستانه درد، صبر و تحمل بیمار دارد. متخصص ارتودنسی تمام موارد مربوط به مشکلات و راههای مقابله به آن را به بیمار آموزش می‌دهد. احساس درد بیشتر در ارتودنسی ثابت به چشم می خورد تا در ارتودنسی متحرک. در ارتودنسی متحرک میزان کمتری درد احساس می شود.

درد ناشی از درمان ارتودنسی

افراد اغلب درد را با ناراحتی اشتباه می گیرند و نمی توانند آن ها را از یکدیگر تفکیک کنند. گاهی اوقات این درد آنقدر برای بیمار آزاردهنده است که بیمار از ادامه درمان صرف نظر می کند و به طور مداوم از ابزارهای ارتودنسی استفاده نمی کند. راه غلبه بر این مشکل مطرح کردن موضوع با متخصص ارتودنسی و کنترل آن است.

دردی که با حرکت دندان ها تجربه می شود حاد یا متوسط است. این درد ناشی از التهاب است و در افراد مختلف به طور متفاوت حس می شود. تجویز دارو بر اساس موارد زیر انجام می شود:

  • سن فرد
  • سوابق پزشکی بیمار
  • نوع تنظیمات ارتودنسی
  • حساسیت بیمار نسبت به درد

با مشاهده درد و ممانعت از شدت آن در ابتدای درمان، متخصص از افزایش ناراحتی جلوگیری می کند و روند درمان به خوبی پیش خواهد رفت. کاهش درد و ناراحتی بیمار از وظایف ارتودنتیست است و با تجویز مناسب مسکن به بیمار و تعیین رژیم غذایی مختص این دوران برای رفع درد به بیمار کمک خواهد کرد. او همواره در طول درمان در کنار بیمار است و هر جا که نیاز به یاری باشد به او مدد می رساند.

عوامل موثر بر درد ارتودنسی

عوامل زیادی در احساس درد ارتودنسی نقش دارند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وارد آمدن فشار بر دندان ها
  • سن فرد
  • شرایط روحی و روانی بیمار
  • میزان استرس

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 621
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

کسانی که در فک پایین دچار مشکل و ناهنجاری هستند از این ارتودنسی برای رفع آن استفاده می کنند. ارتودنسی دندان پایین به دلیل دانسیته بالای استخوان این فک در مقایسه با ارتودنسی دندان های بالا کاری دشوارتر است.

همچنین استخوان فک پایین نسبت به فک بالا تراکم بیشتری داشته و حرکت دندان در این استخوان کندتر است؛ از اینرو کار سخت تر خواهد بود. یکی دیگر از مشکلات موجود در این رابطه، تماس بسیار زیاد براکت ها با لب پایینی است. این امر سبب می شود که در طی روزهای ابتدایی انجام ارتودنسی، دندان های پایین ناراحتی بیشتری را تجربه کرده و در مقایسه با فک بالا بیشتر دچار آزردگی شوند.

عوامل تأثیرگذار بر ارتودنسی فک پایین

سوالی که در اینجا مطرح می شود اینست که آیا می توان ارتودنسی را تنها روی فک پایین انجام داد. در پاسخ باید گفت این امر به عوامل مختلفی بستگی دارد:

از آن جا که دندان های فک بالا روی دندان های فک پایین نشسته و غذا را روی آن ها آسیاب می کند و مدام در حال ضربه زدن به فک پایین است؛ از اینرو باید براکت ها طوری روی دندان های فک پایین قرار بگیرند که در معرض ضربه دندان های فک بالا نباشند. در واقع این کار آسان نیست.

وقتی قوس دندان فک پایین برای به وجود آوردن فضا برای دندان های فک پایین باز می شود که قوس دندان فک بالا این امکان را به وجود آورد.

قوس دندان فک بالا در بر گیرنده قوس دندان فک پایین است.اگر دندان های فک پایین کیپ و هم اندازه دندان های بالا باشد، دیگر جایی برای به وجود آوردن فضا در فک پایین وجود نخواهد داشت. از اینرو باید قوس فک بالا نیز تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرد و فضای آن افزایش یابد.

همچنین همیشه برای درمان بهتر از کش های ارتودنسی استفاده می شود تا فک بالا و پایین بهتر روی هم بنشینند. اما وقتی تنها فک پایین ارتودنسی می شود دیگر فک بالا در اختیار ارتودنتیست قرار ندارد تا بتواند از کش های ارتودنسی استفاده کند.

اگر در ارتودنسی فک بالا نیاز به کشیدن دندان وجود داشته باشد نمی توان فک پایین را ارتودنسی کرد.

اگر علاوه بر ارتودنسی لازم باشد فک جراحی شود، تنها نمی توان اقدام به ارتودنسی فک پایین کرد و باید ارتودنسی حتما بصورت دو فک انجام شود.

بیشتر بخوانید :

قیمت ارتودنسی فک پایین

با توجه به مشکلاتی که در بالا در خصوص این ارتودنسی گفته شد، باز هم گاهی اوقات ارتودنتیست تنها ارتودنسی دندان های پایین را مجاز می داند. ارتودنسی تنها فک پایین نقشی در کاهش کیفیت ارتودنسی دو فک ندارد.

اما در این حالت، ارتودنسی یک فک پیچیده تر خواهد بود. در این هنگام ارتودنتیست با مشکل و سختی بیشتری روبرو خواهد شد. چون تنطیم یک فک بدون درمان فک دیگر کاری بس دشوار است. اگر ارتودنسی یک فک پیچیدگی خاصی نداشته باشد هزینه ارتودنسی فک پایین تقریباً 60 درصد قیمت ارتودنسی دو فک خواهد بود که معمولاً به صورت اقساطی پرداخت خواهد شد.

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 563
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی دندان در تهران

ارتودنسی در تهران شاخه ای از دندانپزشکی است که مال اکلوژن را درمان می کند، شرایطی که در هنگام بسته شدن دهان و دندان ها به طور صحیح قرار نمی گیرد که منجر به گزش نامناسب می شود. متخصصان ارتودنسی تهران در صاف کردن دندان ها تخصص دارند. درمان می تواند برای بهبود ظاهر آرایشی فرد باشد، اما اغلب هدف آن بهبود عملکرد دهان است.

رزومه تحصیلی متخصص ارتودنسی

پیشنهاد می شود برای انجام ارتودنسی دندان در عوض مراجعه به یک دندانپزشک عمومی یا یک متخصص ناشناخته، به دندانپزشکی که تخصص ارتودنسی دندان دارد، با تجربه است و در مهارت های علمی، عملی و سوابق پژوهشی، زیادی دارند مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید :

دسترسی دائمی به متخصص ارتودنسی دندان

باید متخصصی را انتخاب کنید که همیشه در دسترس باشد. اگر محل سکونت شما در غرب تهران است به دنبال متخصصی در غرب تهران باشید. شما می توانید با مراجعه به مپ های مختلف از مکان کلینیک های متخصصین در این محدوده آگاه شوید. بعضی کلینیک ها به جهت نزدیکی به مترو و ایستگاه های اتوبوس از نظر رفت و آمد در موقعیت خوبی واقع شده اند و از هر طرف امکان مراجعه به کلینیک وجود دارد.

عکس های قبل و بعد ارتودنسی

شما می توانید با مراجعه به سایت متخصص ارتودنسی از عکس های که قبل و بعد از ارتودنسی از بیمارن گرفته شده است بازدید کنید که نشان دهنده کیفیت کاری متخصص ارتودنسی است.

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 1117
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

گذاشتن روکش روی دندان‌ها معمولاً نیاز به سه جلسه مراجعه به دندان‌پزشک دارد. اولین جلسه برای مشاوره، دومین جلسه برای ساخت و استفاده از روکش‌ها و سومین جلسه نصب روی دندان می‌باشد.

لمینت دندان می‌تواند برای یک‌دندان و یا تمام دندان‌ها و یا فقط تعدادی از دندان‌ها انجام شود.

ابتدا شما به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کرده و مشاوره می‌گیرید، دندان‌پزشک دندان‌هایتان را معاینه می‌کند تا مطمئن شود که روکش دندان مناسب دندان شما است یا خیر( در بعضی از مواقع با درمان های ساده تر مثل بلیچینگ دندان مشکل حل می شود ). پس‌ازآن در مورد روش کار و برخی از محدودیت‌های آن با شما صحبت می‌کند. ممکن است از اشعه ایکس استفاده کند تا از دندان‌های شما عکس‌برداری کرده و دندان شمارا بیشتر موردبررسی قرار دهد.

آماده‌سازی: پس‌ازاینکه مشاوره و عکس‌برداری به پایان رسید، در جلسه بعدی نوبت به تهیه لمینت برای روکش دندان شما می‌رسد. دندان‌پزشک ابتدا سطح دندان شمارا تغییر می‌دهد؛ یعنی باید دندان‌هایتان کمی تراش بخورد و ضخامتش کمتر شود. دندان‌پزشک تصمیم می‌گیرد برای تراشیدن دندان نیاز به بی‌حسی دارید یا خیر.

در مرحله بعدی دندان‌پزشک شما از دندانتان قالب می‌گیرد و پس‌ازآن قالب را به آزمایشگاه دندانپزشکی ارسال می‌کند و روکش دندان از روی همان قالب تهیه و تولید می‌شود.

معمولاً ۲ تا ۴ هفته طول می‌کشد تا روکش از آزمایشگاه برگردد. در مدت‌زمانی که روکش آماده می‌شود می‌توانید از روکش‌های موقت دندان استفاده کنید.

نصب لمینت روی دندان

پس‌ازاینکه لمینت دندان آماده شد، دندان‌پزشک آن را روی دندان شما قرار می‌دهد تا تناسب و رنگ آن را بررسی کند. این کار قبل از اینکه لمینت دندان روی دندان شما نصب شود انجام می‌شود. در مرحله بعدی دندانتان برای دریافت روکش آماده‌سازی می‌شود یعنی تمیز شده، صیقل داده می‌شود و صاف می‌شود. پس‌ازآن چسب مخصوصی به روکش ‌دندان آغشته می‌شود و سپس لمینت دندان روی دندان‌های شما قرار می‌گیرد. پس‌ازآن با تابش نور خاصی، مواد شیمیایی موجود در زیر لمینت سفت شده و آماده می‌شود.

پس‌ازاینکه لمینت نصب شد نوبت به این می‌رسد که مواد اضافی از روی دندان شما برداشته شود. ممکن است دندان‌پزشک از شما بخواهد برای بررسی لثه‌ها و محل قرارگیری لمینت روی دندان، یک هفته بعد مجدداً به او مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 952
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

عفونت های دندانی هنگامی رخ می دهند که باکتری ها به پالپ (ناحیه نرم داخل دندان شما) حمله کرده و به بافت های اطراف سرایت می کنند. این معضل می تواند به دلیل اقدامات دندانپزشکی، وارد شدن ضربه به دندان یا پوسیدگی دندان باشد. این عفونت از دندان یا ساختارهای پشتیبانی کننده آن منشأ می گیرد و سپس به بافتهای اطراف آن سرایت می کند

بسته به این که عفونت شما در چه سطحی است و چگونه ایجاد شده روش های درمانی مختلفی برای برطرف کردن آن وجود دارد. روش درمانی مختلف برای برطرف کردیم این مشکل عبارتند از:

تخلیه آبسه

اگر آبسه دندان باعث شکل گیری عفونت دندان شده باشد، روش قطعی درمان می تواند مدیریت آبسه باشد. برای درمان آبسه دندان نیز تخلیه بهترین روش است. طی این فرآیند یک برش کوچک روی آبسه زده می شود و پس از خروج کامل محتویات داخل آبسه، با سرم شستشو استریل، تمیز و شسته می شود.

بیشتر بخوانید :

عصب کشی دندان

به عصب کشی دندان روت کانال تراپی یا درمان ریشه هم گفته می شود. اگر عفونت دندان گسترش یافته باشد فرآیند عصب کشی می تواند برای درمان عفونت و نجات دندان انجام شود. در این روش یک سوراخ کوچک از طریق سطح جونده در دندان ایجاد می شود پالپ دندان برداشته می شود. در صورت وجود آبسه تخلیه می شود و کانال های ریشه پر می شوند. پس از پر شدن ریشه ها، دندان ترمی یا روکش می شود.

تجویز آنتی بیوتیک

اگر عفونت دندان شما در حال سرایت به سایت بخش های دهانی و بافت های مجاور باشد دندانپزشک ممکن است برای جلوگیری از افزایش عفونت آنتی بیوتیک تجویز کند.

لازم به ذکر است که اگر پس از گذشت یک مدت زمان عفونت دندان شما درمان نشده و اگر تب یا تورم دارید یا در تنفس یا بلع مشکل دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. به احتمال زیاد اکنون عفونت شما به سایر قسمت های بدن مانند استخوان فک و نواحی اطراف آن سرایت کرده است و عدم درمان میتواند برایتان دردسرساز شود.

منبع : دنیا دنتال



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 637
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

شستشوی دهان با پراکسید هیدروژن

پریودنتیت یک عفونت جدی در بافت لثه است که به طور کلی در نتیجه سهل انگاری در رعایت بهداشت دهان و دندان رخ می دهد. پریودنتیت و سایر بیماری های لثه می توانند باعث بروز مشکلاتی از قبیل درد دندان، خونریزی لثه ها و دندان ها و حتی تشکیل آبسه دندان شود.

شستشو دهان با دهانشویه حاوی هیدروژن پراکسید میتواند به کاهش پلاک و علائم پریودنتیت کمک می کند. جهت درمان دندان درد با این روش، باید هیدروژن پراکسید را با حجم مسااوی از آب رقیق کرد سپس محلول را داخل دهان چند بار غرغرره کرد. دقت کنید که این روش درمانی برای کودکان مناسب نیست. زیرا کودکان ممکن است به صورت تصادفی محلول را قورت دهند و با عوارض ناشی از آن روبرو شوند.

چای نعنا                              

نعناع حاوی ترکیبات ضد باکتری و آنتی اکسیدانی است. منتول ، یک ماده فعال در نعناع است که اثر بی حس کنندگی خفیفی در داخل دهان دارد. نوشیدن مقدار کمی چای نعنا میتواند به تسکین و حتی درمان دندان درد فوری منجر شود.

بیشتر بخوانید :

میخک

یوجینول که یکی از ترکیبات اصلی میخک است می تواند باعث کاهش و درمان درد دندان شود. نتایج یک کارآزمایی بالینی در سال 2015 نشان داد افرادی که بعد از کشیدن دندان، یوجینول را به لثه و دندان خود میزنند با کاهش التهاب و درد دندان روبرو میشوند.

یوجینول به عنوان ضد درد عمل می کند ، بدین معنی که منطقه را بی حس می کند. برای استفاده از میخک برای دندان درد ، میخک ها را در آب خیس کنید تا تبدیل به حالت خمیری  شود. سپس خمیر را روی دندان بمالید. از طرف دیگر، به آرامی جویدن یا مکیدن میخک میتواند تاثیر مشابهی در کاهش درد دندان داشته باشد. باز هم دقت کنید که استفاده از میخک به هیچ عنوان در بچه ها صورت  نگیرید زیرا بچه ها ممکن است میخک را ببلعند که میتواند دردناک باشد.

سیر

سیر یک محصول بسیار رایج  در خانه ها است که از قدیم الایام برای کاهش درد دندان نیز مورد استفاده قرار میگرفته است. آلیسین (که ترکیب اصلی سیر است) اثر ضد باکتریایی خوبی دارد که ممکن است به از بین بردن باکتری های موجود در دهان که منجر به حفره و درد دندان میشوند بسیار موثر باشد. جویدن یک حبه سیر کوچک و خام داخل دهان و درست در جایی که دندانتان درد میکند میتواند راه موثری برای درمان دندان درد باشد.

منبع : سایت دکتر خدیوی بهترین متخصص ارتودنسی تهران



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 623
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

جایگزین کردن یک و یا تعدادی از دندانها بدون درگیر کردن دندانهای مجاور

می توان ازایمپلنت دندان به عنوان پایه بریج در انتهای قوس دندانی استفاده کرد تا دیگر مجبور نباشید از پروتز متحرک استفاده کنید

و در مواردی که کل دندانها را نداشته باشید و امکان استفاده از تعداد زیاد ایمپلنت موجود نباشد، می توان با قرار دادن ایمپلنت از آنها به عنوان پایه دست دندان استفاده کرد تا دیگر دست دندان شما در دهانتان جابه جا نشود و احساس راحتی بیشتری داشته باشید.

مزایای استفاده از ایمپلنت نسبت به دست دندان متحرک و یا پروتز ثابت (بریج)

ازهر زاویه ای که شما به این موضوع بنگرید، ایمپلنت دندانی بهترین انتخاب برای جایگزینی دندانهای از دست رفته شما است.

بیشتر بخوانید :

لمینت دندان چیه ؟

کامپوزیت دندان چیه ؟

زیبایی : ایمپلنت کاملا شبیه دندان خودتان خواهد بود و از آنجائیکه با استخوان فک درگیر می شود، مانع از تحلیل استخوان و لثه می شود که در سایه روشهای قبلی ( دست دندان و یا بریج) از عوارض این درمان ها می باشد. به هر حال کسی متوجه نخواهد شد که شما یک دندان جایگزین برای اصلاح طرح لبخند دارید.

حفظ ساختمان دندانهای مجاور: در این روش دندانهای مجاور تراشیده نمی شوند و دچار پوسیدگی های بعدی نخواهند شد.

اعتماد به نفس : به طور یقین با استفاده از ایمپلنت دندانی احساس بهتری نسبت به خود، خنده و صحبت کردنتان دارید.

قابل اعتماد : درصد موفقیت ایمپلنت های دندانی بسیار بالا است، و بهترین انتخاب برای جایگزینی دندان از دست رفته شما است. و بر خلاف ادعاهای خلاف واقع گذشته در این رابطه، درصد موفقیت ایمپلنت دندانی نسبت به سایر روشهای جایگزینی دندان، بسیار بالاتر است و از آنجا که بدنه ایمپلنت دندانی از تایتانیوم خالص ساخته می شود، واکنشی بصورت رد پیوند وجود نخواهد داشت.

منبع : کلینیک دندانپزشکی جنت اباد



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 580
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

گاهی اوقات دندان سالم است و در وضعیتی کاملا سالم وارد دوره درمان ارتودنسی می شود اما ممکن است دندان بر اثر تروما، آسیب دیدگی و یا پوسیدگی دچار عفونت شود. در چنین مواردی که دستگاه های ارتودنسی به دندان ها متصل است آیا می توان درمان ریشه انجام داد؟ آیا چنین چیزی امکانپذیر است؟

عفونت دندان یکی از اورژانس های دندانپزشکی است و در هر زمانی باید در اولین فرصت ممکن به آن رسیدگی شود. چنانچه در طول درمان ارتودنسی نیاز به درمان ریشه دندان یا همان عصب کشی دندان داشته باشید باید حتما اینکار را انجام دهید.

بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی چه قدر است ؟

چرا حتی با وجود ارتودنسی باید درمان ریشه دندان را انجام داد؟

اولا که اگر چنین نشود ممکن است درد زیادی را تحمل کنید و با گسترش عفونت دندان خود را کاملا از دست دهید و یا حتی عفونت تبدیل به آبسه دندان، کیست و یا حتی عفونت استخوان شود.

در ثانی دستگاه های ارتودنسی هیچ مانعی در مسیر درمان ریشه دندان ایجاد نمی کنند. بریس ارتودنسی ثابت به جلوی دندان ها متصل می شود این درحالی است که برای عصب کشی از سطوح جونده وارد به ریشه دندان دسترسی پیدا می کنند.

ارتودنسی هیچ مانعی بر سر راه عصب کشی دندان نیست و حتی اگر لازم باشد هم بریس های را از روی دندان ها بر میدارند تا عصب کشی بدون دردسر انجام شود. اما بریس های برداشته شده را پس از التیام کامل دندان دوباره به دندان ها متصل می کنند.

آیا با هر نوع روش ارتودنسی می توانیم دندانمان را عصب کشی کنیم؟

بله فرقی نمی کند شما کدام روش ارتودنسی (شامل ارتودنسی متحرک و نامرئی یا ثابت) را داشته باشید در هر صورت بر حسب ضرورت می توانید درمان ریشه دندان انجام دهید.

منبع : سایت دکتر درویش پور بهترین متخصص ارتودنسی در تهران



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 659
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()