همانطور که می دانیم ارتودنسی دندان به دو دسته کلی ارتودنسی نامرئی و مرئی تقسیم بندی می شود و همانطور که از نامشان پیداست تفاوت این 2 نوع کلی ارتودنسی، در قابل مشاهده بودن آنها توسط اطرافیان است. ارتودنسی فلزی قدیمی ترین و رایج ترین ارتودنسی دندان است که با پیشرفت علم تغییراتی در آن ایجاد شده است که باعث به وجود آمدن انواع مختلفی از آن شده است.
انواع ارتودنسی نامرئی
از بین همه انواع ارتودنسی فلزی دندان که شامل ارتودنسی فلزی سنتی، ارتودنسی لینگوال، دیمون و سرامیکی می شود، 2 مدل از آن که ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی پشت دندانی یا همان لینگوال است، جزو دسته ارتودنسی دندان نامرئی به حساب می آیند. اما این تنها انواع ارتودنسی نامرئی دندان نیستند و فقط انواع ثابت آن هستند.
ارتودنسی نامرئی نوع متحرکی نیز دارد که به ارتودنسی شیشه ای یا اینویزیلاین معروف است. با این وجود که تا به اینجای مقاله درباره انواع ارتودنسی نامرئی صحبت کردیم اما معمولا هرجا حرف از ارتودنسی نامرئی می شود منظور افراد همان نوع متحرک آن و در حقیقت اینویزیلاین است.
ارتودنسی نامرئی با اینویزیلاین
ارتودنسی اینویزیلاین جزو جدید ترین روش های ارتودنسی دندان به حساب می آید و طرفداران بسیار زیادی دارد. در این روش ارتودنسی که برای درمان ناهنجاری های خفیف تا متوسط دندانی کاربرد دارد، از پلاک های ژله ای و شفافی استفاده می شود و دیگر در آن نیازی به سیم کشی دندان ها نیست. در طی استفاده از این ارتودنسی باید هنگام غذاخوردن، نوشیدن و مسواک زدن، پلاک ها را از دهان خارج کرد.
این پلاک های ارتودنسی توسط عکسبرداری سه بعدی برای هر فردی به صورت سفارشی ساخته می شود. بعد از ساخت پلاک ها، متخصص ارتودنسی تعدادی پلاک به بیمار می دهد و بیمار باید هر کدام از آنها را به مدت 2 هفته استفاده کرده و بعد از آن با پلاک بعدی جابه جا کند.
مزایای ارتودنسی نامرئی با اینویزیلاین
- مهم ترین مزایای آن قابل مشاهده نبودن این پلاک ها توسط افراد دیگر است.
- امکان خارج کردن پلاک ها به مدت حداکثر 2 ساعت در روز وجود دارد.
- نیاز به مراجعات کمتری به نسبت ارتودنسی فلزی دارد.
- این ارتودنسی به رژیم غذایی خاصی برای طول درمان ندارد.
- در این روش بیمار باید با ارتودنتیست خود همکاری های کافی را داشته باشد.
- بعد از هر وعده غذایی و قبل از قرار دادن دوباره پلاک ها باید دندان ها را مسواک زد.
- برای درمان ناهنجاری های شدید دندان و فک نمی توان از آن استفاده کرد.
معایب ارتودنسی نامرئی
:: موضوعات مرتبط:
اسپانسر ,
,
:: بازدید از این مطلب : 304
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0