ایمپلنت به پیچ ساخته شده از جنس تیتانیوم گفته می شود که در استخوان فک کاشته شده و جایگزین دندان از دست رفته می شود. ایمپلنت های دندانی می توانند یک پارچه و یا دو تکه باشند و توسط پیچ اتصال قسمت تاج و ریشه به هم وصل شوند.
نرخ خرابی های ایمپلنت دندانی
میزان ایمپلنت دندانی که به هر دلیلی خراب می شوند در حدود 5 درصد است – تعداد کمی، اما وقتی شما در نظر بگیرید که چه تعداد از افراد ایمپلنت را دریافت می کنند، متوجه خواهید شد که بسیاری از افراد از این رنج می برند و میزان شکست می تواند به دلیل بسیاری از چیزها باشد.
دلایل پس زدن ایمپلنت
فاکتورهای این که آیا ایمپلنت شکست خورده است یا خیر، به نحوه کاشت ایمپلنت توسط متخصص ایمپلنت و نحوه مراقبت از آنها توسط هر فرد بستگی دارد. اما همچنین دلایل دیگری نیز وجود دارد که ایمپلنت می تواند ناکام بماند و این دلایل می تواند باعث نارسایی ایمپلنت زودهنگام یا نارسایی ناگهانی در طولانی مدت شود.
علائم پس زدن ایمپلنت
چگونه متوجه میشوید که مشکلی دارید؟ علائم نقص ایمپلنت دندانی چیست؟ همانطور که در بالا ذکر شد، ممکن است دلایل بسیاری وجود داشته باشد که ایمپلنت دندانی ناکام باشد. اما علائم برای همه دلیل به طور کلی یکسان است. در اینجا علائم اصلی و نشانه های نارسایی ایمپلنت دندان ها آمده است که باید به آن ها توجه داشته باشید:
- درد ایمپلنت دندان
- ایمپلنت سست یا تغییر شکل
- تورم یا التهاب لثه
- ریزش بافت لثه در اطراف ایمپلنت دندان
- سختی جویدن و گزش
عواملی که باعث خرابی زودرس ایمپلنت ها میشوند
اگر یک ایمپلنت دندانی در هر نقطه از دهان زودتر از یک تا 10 سال پس از عمل شکست خورد و دچار خرابی شد، این یک خرابی زودرس مدت محسوب می شود. عوامل متعددی وجود دارد که می توانند باعث این امر شوند
سیگار کشیدن
بهداشت دهان و دندان ضعیف
کمبود بافت لثه
پرتو درمانی سر و گردن
کمبود استخوان
نتیجه گیری:
ایمپلنت های دندانی به عنوان یک درمان جایگزین برای کسانی است که تعدادی از دندان های خود را به دلایل مختلف از دست داده اند و نمی توانند از درمان هایی مثل روکش و یا کامپوزیت استفاده کنند . اما این نکته را باید به یاد داشته باشند که اگر در مراقب و نگهداری از آن کوتاهی کنند دچار مشکلاتی نظیر پس زدن ایمپلنت می شوند (البته دلایل دیگری نظیر بیماری خود ایمنی و … هم باعث پس زدن ایمپلنت میشوند) و ترمیم دوباره آن و یا جایگزین کردن ایمپلنتی دیگر ممکن است امکان پذیر نباشد.
:: موضوعات مرتبط:
پزشکی ,
سلامت دهان و دندان ,
,
:: بازدید از این مطلب : 894
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0