تا زمانی که دندان، لثه و استخوان فک سالم باشد، میتوان در هر سنی ارتودنسی را انجام داد. ارتودنسی در سن بزرگسالی تفاوتهای زیادی با ارتودنسی کودکان دارد. تنوع روشهای ارتودنسی بزرگسالان نسبت به ارتودنسی کودکان بیشتر است و طول درمان، به علت مشکلاتی همچون سخت حرکت کردن دندانها، مشکلات مربوط به لثه و بیماریهای لثهای و از دست دادن دندانها، بیشتر از طول درمان ارتودنسی کودکان است.
چرا باید بزرگسالان هم ارتودنسی انجام دهند؟
همه افراد دوست دارند هنگام لبخند زدن، ویترینی از دندانهای مرتب و درخشان را نمایش دهند. متأسفانه بسیاری از افراد از این نعمت زیبا محروماند. این افراد از ناهنجاریهای دندانی رنج میبرند و معمولاً دندانهای کج و نامرتبی دارند. شاید این مشکل در گذشته راه حل های چندانی نداشت اما امروزه ارتودنسی بزرگسالان، راه حلی برای درمان ناهنجاریهای دندانی در بزرگسالی است.
ارتودنسی در همه سنین قابلیت انجام دادن دارد و برای انجام آن تنها لازم است دندانی وجود داشته باشد و لثه سالم باشد. ارتودنسی در سن بزرگسالی با ارتودنسی در سنین دیگر کمی متفاوت است. بزرگسالانی که دچار اختلالات فکی و دندانی هستند، حتماً باید ارتودنسی انجام دهند چرا که عدم انجام این درمان، عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت.
یکی از دلایلی که ارتودنسی در سن بزرگسالی باید انجام شود، تقویت اعتماد به نفس فرد است. بزرگسالان مرتباً در جامعه حضور دارند و اگر فردی از چهره خود رضایت کافی نداشته باشد، باعث سرکوب اعتماد به نفس خود خواهد شد. از طرفی لبخند یک هدیه خداوندی است که آن را باید بخشید. افرادی که دندانهای نامرتبی دارند، معمولاً دندانهای خود را مخفی میکنند و نمیتوانند به راحتی لبخند بزنند.
بیشتر بخوانید : متخصص ارتودنسی کیست ؟
روشهای ارتودنسی در سن بزرگسالی
برای انجام ارتودنسی در بزرگسالی باید زمانی اقدام کرد که رشد فک و دندانها به طور کامل به پایان رسیده باشد. روشهای ارتودنسی در سن بزرگسالی تنوع بیشتری نسبت به ارتودنسی کودکان دارد. ارتودنسی فلزی، ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی زبانی، ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی متحرک و ارتودنسی سرامیکی از انواع ارتودنسیهایی است که در بزرگسالان استفاده میشود.
منبع : مجله ارتودنسی دندان
:: موضوعات مرتبط:
سلامت دهان و دندان ,
,
:: بازدید از این مطلب : 430
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0