علم دندانپزشکی و ارتودنسی همگام با تکنولوژی روز دنیا در حال تغییر است. طوری که ارتودنسی سیمی و ثابت دارد کم کم جای خودش را به ارتودنسی نامرئی می دهد. با کمک ارتودنسی شفاف و نامرئی می توان مشکلات فکی و دندانی زیادی را اصلاح کرد؛ از جمله:
اوربایت (دندان های بالایی به طور قابل توجهی بیرون زده اند)
آندربایت (دندان های فک پایین جلوتر از دندان های بالایی قرار گرفته اند)
شکاف یا فاصله بین دندان ها
دندان های شلوغ یا روی هم قرار گرفته
اپن بایت (وقتی دهان بسته است دندان ها به هم نمی رسند)
ارتودنسی نامرئی به گونه ای طراحی می شود که به دندان ها در جهت درستی فشار وارد کند. این فشار در همه جهات و با توجه به نیاز هر دندان وارد می شود. بیماران معمولا به صورت هفته ای پلاک های شفاف جدیدی را از دکتر ارتودنسی خود دریافت می کنند. پلاک های جدید بر اساس موقعیت جدید و تغییر یافته دندان ها طراحی می شوند.
مزایای ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی نامرئی برای کسانی که از این روش درمانی بهره می برند مزیت های زیادی دارد. برخی از این فواید را در ادامه می خوانید.
هزینه به صرفه: برخلاف باور عموم، هزینه ارتودنسی نامرئی نسبت به قیمت لمینت دندان بسیار به صرفه تر است. اگر به قصد مرتب کردن دندان ها یا از بین بردن فاصله بین آنها دندان ها را لمینت کنید، تعداد واحد انتخابی به تعداد دندان های کج و فاصله دار بستگی خواهد داشت. معمولا 16 واحد از دندان ها لمینت می شوند تا هنگام صحبت کردن و لبخند زدن، دندان های یکرنگ و یکدستی داشته باشید.
درمان بدون جلب توجه: ارتودنسی های سیمی باعث جلب توجه افراد به دستگاه ارتودنسی و کاهش اعتماد به نفس فرد می شود. اما پلاک های ارتودنسی نامرئی شفاف بوده و کمتر کسی متوجه وجود آنها روی دندان هایتان می شود.
متحرک بودن پلاک ها: شما می توانید پلاک های ارتودنسی را هنگام خوردن غذا، مراسم های ویژه، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن درآورید و دوباره روی دندان ها قرار دهید. این امکان در ارتودنسی های ثابت وجود ندارد و رعایت بهداشت دهان و دندان با وجود بریس ها بسیار دشوار است.
عدم محدودیت غذایی: کسانی که ارتودنسی فلزی را انتخاب می کنند باید از خوردن و نوشیدن لیست بلندی از غذاها و نوشیدنی ها خودداری کنند. اما درمورد ارتودنسی نامرئی اینطور نیست زیرا همانطور که گفتیم، شما می توانید هنگام غذا خوردن پلاک ها را بردارید.
ایمنی و راحتی بیشتر: اینویزیلاین یا ارتودنسی نامرئی از پلاستیکی ساخته می شود که هیچ مواد سمی در آن به کار نرفته و باعث هیچ گونه التهابی نمی شود. به علاوه، دیگر خطر گیر کردن قشر داخلی گونه و لب ها به سیم ارتودنسی وجود ندارد.
طول درمان کوتاه تر از بریس ها: طول متوسط درمان با اینویزیلاین 12 ماه است و این دوره نصف مدت زمانی است که ارتودنسی فلزی نیاز دارد (24 ماه).
معایب ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی شفاف در کنار همه این مزیت های جذاب، معایبی هم دارد. در هنگام انتخاب این دستگاه ارتودنسی برای صاف کردن دندان ها باید این نکات منفی را نیز در نظر بگیرید.
دستورالعمل های سفت و سخت: اگرچه الاینرهای شفاف متحرک هستند و خود بیمار می تواند آنها را بردارد و دوباره در جای خود قرار دهد، اما استفاده از آنها به مدت 22 ساعت از شبانه روز ضروری است. در غیر اینصورت، الاینرهای جدید با موقعیت دندان ها تطابق نخواهد داشت. در واقع، اگر از عمل به این دستورات پزشک سرپیچی کنید، درمان با شکست مواجه خواهد شد.
امکان گم شدن پلاک ها: از آنجایی که پلاک های شفاف متحرک هستند، امکان دارد فرد آنها را بعد از خارج کردن از دهان گم کند.
حس ناراحتی در روزهای اول: اگرچه ارتودنسی نامرئی از پلاستیک ساخته شده و آسیبی به بافت دهان نمی زند. اما چند روزی طول می کشد تا به وجود آنها روی دندان ها عادت کنید. جا زدن پلاک ها همچنین تا چند روز برایتان مشکل خواهد بود.
:: موضوعات مرتبط:
اسپانسر ,
,
:: بازدید از این مطلب : 218
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0