کامپوزیت یکی از پرکاربرد ترین مواد دندان پزشکی است که امروزه در تمام کلینیک های دندانپزشکی مواد آن یافت میشود. امروز در این مطلب سعی داریم تا شما را بیشتر با ونیر کامپوزیت و کاربرد های آن آشنا کنیم و اطلاعات بسیار خوبی را در رابطه با آن به شما عزیزان بدهیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
ونیر کامپوزیت چیست؟
کامپوزیت یک نوع ماده بسیار پرکاربرد در دندانپزشکی است که ما در درمانهای ترمیمی؛ به طور گسترده از آن استفاده میکنیم. زمانی که بخواهیم از کامپوزیت به عنوان یک لایه پوشاننده دندانی یا ونیر استفاده کنیم، اصطلاحاً به آن ونیر کامپوزیت دندان میگوییم. بنابراین منظور از کامپوزیت ونیر، استفاده از مواد کامپوزیت ترمیمی، به عنوان ونیر و پوشاننده سطوح دندانی است.
ونیر در واقع یک لایه پوششی است که اغلب به منظور زیبایی یا ترمیم، روی سطوح مختلف دندانی قرار داده میشود. ما انواع مختلفی ونیر داریم که مهمترین آنها، لمینت دندان (ونیر سرامیکی) و ونیر کامپوزیتها هستند. این مقاله به صورت اختصاصی درباره لایههای پوششی کامپوزیت دندان است.
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به بریج های دندانی میتوانید اینجا کلیک کنید.
مراحل نصب ونیر کامپوزیت
ونیر کامپوزیت دندان جزء درمانهای ترمیمی مستقیم به شمار میروند. به این معنی که مواد کامپوزیتی در مطب، توسط دندانپزشک یا متخصص ترمیمی و زیبایی آماده شده و به صورت مستقیم روی سطح دندانها متصل میشود. ما در ادامه مراحلی که میبایست برای نصب کامپوزیت به دندان ها طی کنید را توضیح داده ایم.
ابتدا باید یک کلینیک دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی پیدا کنید و به صورت تخصصی تحت معاینه قرار بگیرید. دندانپزشک با دقت تمام دندان ها را معاینه می کند و دندان هایی که دچار مشکل ظاهری هستند و علل احتمالی مشکل را مشخص می کند.
برای اینکه بتوان مواد کامپوزیت دندان را به سطح دندان ها اعمال کرد باید آن ها را از قبل تمیز کرد. بنابراین دندانپزشک سطح دندان ها را به خوبی تمیز کرده و خشک می کند.
بسیار مهم است که نتیجه درمان طبیعی باشد و مصنوعی جلوه نکند. بنابراین لازم است که رنگ کامپوزیت استفاده شده برای شما نزدیک به رنگ دندان های طبیعی خودتان باشد. بنابراین در این مرحله سایه رنگ دندان هایتان با دقت مشخص شده و بر اساس آن رنگ کامپووزیت نهایی آماده می شود.
پس از مشخص شدن سایه رنگ (میزان روشنی و تیرگی دندان مواد)، مواد کامپوزیتی به صورت لایه لایه روی سطح دندان قرار داده می شود. هر بار که یک لایه نازک از مواد روی دندان قرار گرفت، دندانپزشک آن لایه را به نور خاصی خشک می کند. بعد از اعمال نور به مواد، ونیر کامپوزیت دندان سفت و وسخت خواهد شد.
با قرار گرفتن آخرین لایه روی دندان، اکنون نوبت به صیقل دادن یا پالیش کردن می رسد. دندانپزشک با ابزار بی خطری سطح دندان را طوری صیقل می دهد که طبیعی تر به نظر برسد.
همچنین درمورد پر کردن دندان نیز بیشتر بدانید.
سخن آخر
امروز در این مطلب سعی کردیم تا اطلاعات بسیار خوبی را در مورد ونیر کامپوزیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم و به شما بگوییم کاربرد های آن چیست. همچنین مراحل نصب آن را نیز قدم به قدم با هم در این مطلب بررسی کردیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
اگر قصد دارید تا از ونیر کامپوزیت استفاده کنید، پیشنهاد ما به شما این است که با مطالعه مقالات وبسایت تهران دنتال ایمپلنت، اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.
:: بازدید از این مطلب : 509
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0