زمانی که شخصی به هر دلیلی با مشکلات ناصاف بودن دندان ها و یا مشکلات ساختاری دندان و فک روبرو باشد باید به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کند تا مشکلش برطرف شود. ارتودنسی ثابت دندان به این معنی است که بیمار به هیچ عنوان در طول درمان نمیتواند دستگاه ارتودنسی را که روی دندان هایش نصب شده از روی دندان و دهانش خارج کند. در ارتونسی ثابت، اجزا استفاده شده ر آن شبیه به جواهر هستند که نام آنها براکت می باشد و به دندان متصل می شوند و ثابت می مانند. برخلاف ارتودنسی متحرک، ارتودنسی ثابت به همکاری زیاد بیمار در طول درمان احتیاج ندارد.
روند ارتودنسی ثابت به چه شکل است؟
درمان های ارتودنسی ثابت دندان میتواند حدود یک میلی متر در ماه حرکت کند. در بعضی از موارد هم ممکن است دندان ها بر اساس نوع پیچیدگی و شلوغی بیش از اندازه شان، کشیده شوند. این در زمانی اتفاق میافتد که فک بیمار جا برای حرکت دندان نداشته باشد. بنابراین، بین دو تا چهار دندان معمولاً در این موارد کشیده می شود. بیمار پس از آنکه ارتودنسی روی دندان هایش قرار گرفت باید به صورت ماهانه به دندانپزشک و ارتودنتیست خود مراجعه کند تا بتواند روند درمان را مشاهده کند و دندان ها را بررسی کند
کشیدن دندان در ارتودنسی ثابت
همانطور که گفته شد در برخی موارد دندان باید بر اساس نوع و شدت ناهنجاری و سن فرد کشیده شود. دندان ها با تشخیص پزشک کشیده می شوند که معمولاً دندان های پرمولر فک بالا و فک پایین هستند که کشیده می شوند. یک نکته بسیار مهم که باید به آن توجه شود این است که هیچ دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی اجازه ندارد که دندان های نیش را از دهان خارج کند. مگر اینکه دندان نهفته ای و اضافه ای در آن قسمت روییده باشد. همانطور که گفته شد اکثراً پرمولرها استخراج می شوند و دندان های نیش در فضای مناسب خودشان قرار میگیرند.
نکات برجسته در درمان ارتودنسی ثابت
مدت زمان درمان ارتودنسی ثابت بسته به نوع ناهنجاری دندان فرد از حدود ۱۲ ماه تا سه سال متغیر است و ممکن است در برخی از مشکلات فک که شدید هستند، باعث شود که حتی بیشتر از یک سال هم زمان ببرد.
- بعد از نصب سیم و براکت ارتودنسی همکاری و ویزیت منظم بیماران نیاز است.
- ممکن است صحبت و غذا خوردن در چند روز اول پس از نصب شدن سیم در دهان دشوار باشد؛ اما به مرور زمان به آن عادت خواهید کرد .
- چند روز پس از نصب براکت ها از غذاهای نرم استفاده کنید .
- در چند روز اول از خوردن غذا های رنگی مانند سس، گیاهان، نوشابه، چای و قهوه خودداری کنید .
- از جویدن آدامس، خوردن غذاهای جامد و چسبناک مانند: برنج سوخته، ته دیگ و آدامس خودداری کنید تا از شکستگی سیم های ارتودنسی جلوگیری شود .
- از خوردن آجیل هایی مانند دانه و بادام خودداری کنید و پوست پسته را با دندانتان نشکنید .
- برای جلوگیری از گیر افتادن غذا و پوسیدگی دندان در ارتودنسی ثابت دندان باید دندان ها را با مسواک مخصوص تمیز کنید تا از بوی بد دهان و تغییر رنگ و پوسیدگی آن جلوگیری شود .
- در صورت جدا شدن و یا شل شدن براکت ها سریعاً به مطب ارتودنتیست خود مراجعه کنید.
- هنگام ورزش و تمرینات سنگین مانند ورزش هایی که ممکن است با ضربه به سر و صورت همراه باشد و یا شنا، از سیم های ارتودنسی محافظت کنید و در صورت امکان از نگهدارنده استفاده کنید.
منبع
:: بازدید از این مطلب : 49
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0