روت کانال یا عصب کشی دندان (Root Canal) یک پروسه دندانپزشکی است که شامل از بین بردن بخش داخلی و یا پالپ (pulp) است. پالپ از اعصاب، بافت همبند و عروق خونی ساخته شده است كه به رشد دندان كمک می كند. در بیشتر موارد، دندانپزشک عمومی یا متخصص اندودنتیست عصب کشی دندان را تحت بی حسی موضعی انجام میدهند.
چه موقع به انجام عصب کشی نیاز پیدا خواهیم کرد؟
عصب کشی هنگامی انجام می شود که قسمت داخلی یک دندان که به آن پالپ گفته میشود آسیب ببیند و یا دچار التهاب و عفونت شود. حتی اگر پالپ یا مغز دندان از بین رفته باشد و یا در اصطلاح مرده باشد، بخش بالایی دندان یا همان تاج میتواند کماکان دست نخورده باقی بماند.
علل عمده آسیب به پالپ دندان شامل موارد زیر است:
- پوسیدگی دندان به دلیل عدم رسیدگی و درمان حفرات دندان
- بروز ترک در دندان
- وارد شدن آسیب و تروما به دندان
شایع ترین علائم پالپ دندانی که آسیب دیده است عبارت است از:
- احساس درد متوسط تا شدید در دندان
- تورم و احساس گرما در لثه ها
خطرات احتمالی و عوارض عصب کشی دندان
گاهی اوقات آسیب وارد شده به مغز دندان بیش از حد عمیق است یا مینای دندان شما برای تحمل عصب کشی بسیار ضعیف است. این عوامل می توانند منجر به از بین رفتن دندان شوند. در نتیجه معمولا در اغلب اوقات دندان عصب کشی شده کشیده میشود.
اگر حین عصب کشی دندان، برخی ابزار آلوده باشند و یا به واسطه آن ها مواد آلوده وارد دندان شود و یا آنتی بیوتیک ها اثر نکنند احتمال تشکیل آبسه دندان افزایش پیدا خواهد کرد.
هزینه عصب کشی دندان چقدر است؟
برای درمان ریشه تک کاناله معمولا چیزی بین 100 تا 150 هزار تومان باید هزینه کرد. هرچقدر تعداد ریشه ها بالاتر باشد، هزینه ها هم بیشتر میشوند. مثلا اگر دو کانال یا دو ریشه را عصب کشی کنیم هزینه 200 تا 300 هزار تومان میشود و از آنجایی که دندان های عقبی به سختی قابل دسترسی و مانور دادن هستند هزینه روت کانال آن ها بیشتر است.
عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟
ما وقتی درمان ریشه را انجام میدهیم، تنها بافت زنده داخل ریشه های دندان را بر میداریم. اما هیچ کاری به اتصالات نگهدارنده دندان که دندان را در محل خود نگه میدارند نداریم. بنابراین اگر اتفاق خاصی نیافتد عمر دندان عصب کشی شده معمولا زیاد خواهد بود. همچنین ماندگاری نتایج به میزان مراقبت شما از دندان هایتان بستگی دارد.
منبع: https://www.bestdentists.ir/
:: بازدید از این مطلب : 475
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0